Vlídná tvář Andreje Babiše. Jak jeho média dělají premiérovi kampaň

seznamzpravy.cz/

S blížícími se volbami dostávají politici vládního hnutí ANO exkluzivní prostor v médiích vlastněných svěřenským fondem Andreje Babiše. Premiér mluví o své lásce k českým horám a sladké kuchyni, ministryně financí láká na snídani.

Trochu mlsný, ale v jádru skromný člověk, který se rád zasměje i sám sobě. Tak se dá shrnout obrázek, jaký si člověk udělá z rozhovoru s premiérem Andrejem Babišem (ANO) ve společenském týdeníku Rytmus života, který vydává mediální skupina Mafra ze svěřenského fondu Andreje Babiše.

V rozhovoru, jenž vyšel v posledním vydání a je na něj poutáno z titulní strany slovy „Andrej Babiš poprvé promluvil o soukromí“, premiér čelí otázkám typu: „Kdybyste měl nadpřirozenou moc nebo kouzelný prsten, co byste si přál?“ nebo „Je možné v politice najít přítele?“, ale i osobnější otázce mířící na tělesnou váhu předsedy vlády.

Čtenář se tak dozví, že by si Andrej Babiš přál, aby byli lidé usměvaví a nezáviděli si, že má rád českou kuchyni, a to i tu sladkou. „No a s mou chutí na sladké se na mně to sezení v kanceláři také podepsalo,“ odpovídá premiér na dotaz ohledně váhy.

„A samozřejmě mám přátelské vztahy s panem prezidentem, jde o nejlepší spolupráci mezi předsedou vlády a prezidentem v historii Česka,“ dodává Andrej Babiš a opomíjí například fakt, že v roce 2019 se musel jeho kabinet obejít měsíc bez ministra kultury, protože prezident odmítl jmenovat prvního kandidáta. Čemuž předcházely dva měsíce čekání, než prezident na návrh premiéra odvolal předchůdce Antonína Staňka (ČSSD).

Podobně premiér Andrej Babiš mluví o tom, že nejraději jezdí na hory a ke spokojenosti mu stačí Beskydy nebo České středohoří. V roce 2019 přitom strávil svoji zimní dovolenou v rakouských Alpách, jak o tom informoval tehdy i serveriDnes. V únoru 2020 vyrazil premiér na hory do Francie.

I další představitelé vládnoucího hnutí ANO mají před volbami exkluzivní prostor v médiích vlastněných svěřenským fondem Andreje Babiše. Například 21. září pořádá Mafra events speciální setkání s ministryní financí Alenou Schillerovou (ANO) v rámci akcí nazvaných „Snídaně s…“. Akce je podle webové prezentace bezplatná a pouze pro zvané, přesto je propagovaná na zadní straně deníku MF Dnes.

Časopis Rytmus života přibyl do mediální skupiny Andreje Babiše v roce 2018, když Mafra koupila vydavatelství Bauer Media. Rytmus života patří s nákladem přes 100 tisíc prodaných výtisků k nejčtenějším titulům této mediální stáje. Její tituly se manželům Babišovým od roku 2018 věnují opakovaně, jak připomíná server Hlídací pes.

„Rytmus života loni v prosinci manžele Babišovy spolu se synem pod titulkem ‚Plné košíky potřebným!‘ vyfotil, jak nakupují jídlo do potravinové sbírky. Začátkem loňského roku se věnoval ‚módní ikoně Monice Babišové‘ a tomu, jak se premiérova manželka obléká a udržuje ve formě. Opakovaně se Babišovým v posledním roce a půl věnoval i časopis Čas pro hvězdy. V rubrice Hvězdný týden se objevila velikonoční pomlázka na zahradě u Babišů, dovolená Babišové na Zanzibaru či osobní gratulace premiéra Michalu Davidovi k jeho 60. narozeninám. Časopis Tina zase informoval o tom, že ‚za účasti premiéra Babiše‘ byly v Nemocnice Na Bulovce otevřeny nové porodní apartmány,“ vypočítává server.

Zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com