Exprezidenta Klause propustili z nemocnice. Čeká ho domácí léčba a kontroly

novinky.cz

Bývalý prezident Václav Klaus byl v pátek propuštěn z Ústřední vojenské nemocnice do domácího léčení. Hospitalizovaný byl od minulého čtvrtka kvůli potížím s vysokým tlakem. Do nemocnice bude nadále docházet na pravidelné kontroly.

Informaci o propuštění bývalé hlavy státu z nemocnice potvrdil iDNES.cz mluvčí Institutu Václava Klause Petr Macinka. „Pan prezident Klaus byl dnes propuštěn do domácího léčení a s ošetřujícím lékařem se domluvili, že bude docházet do Ústřední vojenské nemocnice na občasné kontroly,“ řekl v pátek.

Bývalého prezidenta trápila hypertenze. Podle svých slov měl „šíleně vysoký tlak a žaludeční komplikace“. Hospitalizovaný byl na urologické klinice.

Klaus byl v záři v nemocnici přijatý hned vícekrát. Hospitalizován byl v úterý 14. září, propuštěn v pátek 17. září. Znovu se do střešovické nemocnice vrátil v pátek 23. září. „Ukázalo se, že ten problém, se kterým byl minulý týden v nemocnici, je potřeba ještě doléčit,“ řekl tehdy Macinka.

Klaus neměl v minulosti zdravotní problémy často. Jeho zdraví média sledovala v roce 2008, kdy podstoupil operaci kyčelního kloubu. V roce 2012 se podrobil operaci šedého zákalu.

Na konci letošního února onemocněl covidem-19. Po přednášce pro studenty Vysoké školy ekonomické se nechal otestovat na koronavirus a výsledek byl pozitivní. Po vyšetření v nemocnici se odjel léčit domů.

Zdroj: https://www.idnes.cz/

  Provoz na letišti v Praze komplikovalo počasí a porucha meteostanice

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com