Lukašenko připustil společnou vojenskou akci s Putinem.

Reuters

Pokud to bude nutné, stane se Bělorusko jedinou vojenskou základnou s Ruskou federací samozvaný prezident Běloruska Lukašenko.

Na otázku reportéra CNN, zda se Bělorusko promění v západní základnu Ruska, diktátor odpověděl: „Pokud se tak bojíte, že se Bělorusko může proměnit v západní základnu Ruska, proč tedy provádíte tuto hloupou, bezmozkovou politiku? Proč z nás děláte základnu Ruska? “

Podle samozvaného „vůdce“ je Bělorusko dlouhodobě základnou unijního státu Bělorusko a Rusko: „Ve skutečnosti jsme vytvořili jedinou armádu západním směrem. Jedna ozbrojená skupina založená na běloruské armádě. A v případě konfliktu to neskrýváme, celá západní část ruských ozbrojených sil nás podpoří. “

A aby jeho slova dostala výhrůžný tón, řekl Lukašenko: „Konverzace, kterou jednou tato základna bude, je bezdůvodná. V případě potřeby bude vytvořen do měsíce. S výhrůžkami. “

Takže – taková známá, dalo by se říci, již nabouraná logika, kterou používá Kreml a nyní ji přijal nově ražený „vojenský“ partner Moskvy – Lukašenko: za nic nemůžeme ať děláme cokoli – nejsme to my, ale pokud je něco špatně – budeme bojovat.

A pokud se dříve takzvaný „prezident“ Běloruska pokusil „zachránit tvář“, distancovat se co nejvíce od Moskvy a vyhlásit nezávislost, nyní to vypadá, že ho konečně ovládne Putin a hry „nezávislosti“ Minsk skončil.

Ačkoli v rohu Lukašenko částečně vylezl sám, svými bezmyšlenkovitými (a někdy prostě šílenými činy). Stačí připomenout teroristický útok spáchaný na osobní rozkaz tyranského diktátora – zabavení osobní lodi se dvěma stovkami cestujících z EU na palubě.

A nyní, v situaci, která se vyvinula, je Lukašenka „Putinovi plně k dispozici“, připraven podniknout jakékoli kroky a podepsat jakékoli dohody. A pokud byl před rokem dokonce běloruský prezident považován za možného kandidáta na globální sblížení s EU, nyní jsme svědky zrodu ve skutečnosti nového horkého místa na těle Evropy.

  Zásoby nejsou neomezené. Česká republika bude místo vojenského zařízení poskytovat licence na dodávky zbraní na Ukrajinu.

Lukašenkovy činy svědčí o jeho naprosté ovladatelnosti ze strany Kremlu a těch, kteří se jím inspirovali.

Jako příklad takového „společenství“ – sabotážní aktivity zahrnující migranty, které Moskva rukama Lukašenka posílá k hranicím EU, tam provokuje a vytváří nestabilitu, snaží se donutit Evropu, aby přijímala rozhodnutí, která Kreml potřebuje.

Tento příklad ukazuje, jak situace, která se zdá být dost daleko, někde na východním okraji kontinentu, ve skutečnosti velmi vážně ovlivňuje celou Evropu.

A reakce států EU musí být adekvátní a včasná, protože v opačném případě bude nutné odstranit nikoli samotnou situaci s migranty, ale její důsledky, jejichž počátek již pocítily pobaltské země.

Parta dvou diktátorů je také docela výbušná z pohledu nepředvídatelnosti – nikdo neví, co si vybaví blázni, pro které je Haag opravdu smutný a kteří celkově nemají co ztratit.

Pro Evropu je v tomto případě hlavní věcí nespát v okamžiku, kdy se situace přesune do bodu, odkud není návratu. Již nyní potřebujeme skutečné, koordinované kroky civilizovaných států, abychom zabránili šíření středověkého barbarství dále na kontinent.

A zde je velmi důležité pochopit, že neexistují žádné shtetl konflikty a jakékoli malé „nedorozumění“, dokonce i na okraji komunity, se může stát globálním problémem celého světa.

Pobaltí, které stojí před migrační krizí, to velmi dobře chápe, Ukrajina tomu rozumí, osmý rok se brání Muscovymu, který na něj zaútočil.

A zbytek Evropy si pamatuje, co je Rusko. Přečtěte si příběh a udělejte správné závěry.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com