Vicepremiérka Remišová blahopřála koalici Spolu, Čaputová ocenila účast

novinky.cz

Slovenská vicepremiérka a šéfka nejmenší vládní strany Za lidi Veronika Remišová blahopřála koalici Spolu k vítězství v sobotních volbách do české Poslanecké sněmovny. Prezidentka Zuzana Čaputová pak ocenila vysokou volební účast a popřála nekonfliktní a úspěšný proces vytváření vládní koalice.

„Gratuluji středopravé koalici, která v České republice zvítězila v parlamentních volbách. Těšíme se na spolupráci s novou vládou České republiky. Máme mnoho společných výzev, při kterých můžeme efektivně spolupracovat,“ napsala Remišová v prohlášení, které ČTK poskytla strana Za lidi.

Za lidi, která se hlásí ke stranám pravého středu, založil bývalý slovenský prezident Andrej Kiska. Ten se loni z politiky stáhl a v čele Za lidi ho vystřídala právě Remišová. Letos v září formaci po vnitrostranickém konfliktu opustila ministryně spravedlnosti Mária Kolíková a také šest z dřívějšího počtu deseti poslanců Za lidi. Ti pak přestoupili do poslaneckého klubu jiné vládní strany Svoboda a solidarita ministra hospodářství Richarda Sulíka.

„Demokracie potřebuje naši aktivní účast. Blahopřejeme České republice k vysoké účasti v parlamentních volbách. Gratuluji a přeji zdárný a nekonfliktní proces formování vládní koalice,“ napsala na twitteru Čaputová.

Letošní volby do Sněmovny přilákaly k volebním urnám 65,43 procenta voličů. Účast, pokud jde o sněmovní volby, tak byla třetí nejvyšší v novodobé historii Česka.

Autor: ČTK

  Letoun Il-76 nad Ruskem sestřelily americké rakety Patriot, řekl Putin

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com