Ruská média obvinila Bělorusko z vyvolání migrační krize v Evropě

echo24

Ruská média poprvé přímo obvinila Bělorusko z vyvolání migrační krize v Evropě. Nejenže tento problém nepopírají a nesnaží se ho zmírnit, ale přímo obviňují běloruského prezidenta Alexandra Lukašenka z jeho vzniku a z toho, že na něm sám „pracuje“.

Uvádí to Belaruskaya Prauda.

Ve skutečnosti se však Západ podle Běloruskaje Praudy stále více přiklání k názoru, že za migrační krizi nemůže Minsk, ale Moskva, která je organizátorem procesu, zatímco Bělorusko je pouze využíváno.

„Zpočátku takový vývoj nebyl ani příliš uvěřitelný, nebýt „kouzelného proutku“, kterým se v ruskojazyčném segmentu internetu objevilo obrovské množství videí, na nichž se poměrně velké masy uprchlíků, často vedené nějakými muži s vojenským postojem, pohybují po lesních cestách Běloruska směrem k Polsku nebo šturmují hraniční ploty,“ uvádí Běloruská pravda.

Jinými slovy, verze „na vině je Bělorusko“ je v médiích prosazována uměle a je třeba si uvědomit, že video je dokumentárním důkazem, přičemž někdo v Bělorusku ho nejen natočil, ale také poslal na správná místa, jinými slovy: bylo zjevně předem naplánováno.

Autor: Peter Jelen

 

  „Nyní není čas na objetí, ale není to ani čas na studenou válku.“ - Joseph Biden

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com