Kreml bude dále testovat sílu Ukrajiny

zahranicni.ihned.cz

Současný potenciál Ukrajiny je o řád vyšší, než byl na začátku roku 2014.

Uvádí to článek prvního náměstka tajemníka Rady národní bezpečnosti a obrany Ukrajiny Ruslana Demčenka k publikaci na webu Ukrinform.

„Nemluvíme pouze o úrovni výkonnosti armády a speciálních služeb Ukrajiny, jejich připravenosti (včetně morální a psychologické) na jakýkoli vývoj událostí. Bereme v úvahu bezprecedentní úroveň podpory pro Ukrajinu ze strany mezinárodních partnerů, “řekl Demčenko.

To by však podle jeho názoru v žádném případě nemělo být důvodem ke spokojenosti.

„Na Ukrajině to jasně chápou: Kreml to nenechá na pokoji, bude neustále zkoušet svou sílu, hledat nové nástroje a páky vlivu v naději, že ji vrátí pod svůj vliv,“ zdůraznil první náměstek tajemníka NSDC.

Podle jeho názoru neustále aktualizovaná taktika ruské strany vyžaduje, aby Ukrajina hledala nové přístupy k zadržení agresora, zejména v rámci tzv. „smart power“.

„Na pozadí současné otevřeně hysterické reakce Kremlu na jakékoli iniciativy a akce Ukrajiny na obranu její suverenity bychom se měli držet zásady „méně křiku – více akce,“ zdůraznil Demčenko.

Z toho podle něj vyplývá minimalizace hlasitých provokací proti agresorovi. Místo toho je třeba se zaměřit na praktické kroky k urychlení a zlepšení účinnosti reforem bezpečnostního a obranného sektoru a komplexní práci (ve spolupráci s partnery) na řešení případných slabých stránek.

„Je nutné zavést vzorec soužití s ​​Ruskou federací, jehož základem jsou základy Národní bezpečnostní strategie Ukrajiny: omezení, stabilita a interakce,“ zdůraznil Demčenko.

  Šéf NATO: Rusko bude nejspíš dál útočit na ukrajinskou energetickou síť

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com