Putin: „Budeme stát za zády žen a dětí“

Vývoj situace na hranici mezi Polskem a Běloruskem stále více připomíná události z roku 2014 ve ukrajinském Krymu, kdy v rámci „hybridní války“ začali ruští vojáci používat dlouhodobou taktiku teroristů, která se má skrývat za civilisty, aby jim zabránila ve střelbě.

Tehdy o tom dokonce mluvil sám Vladimir Putin, aby dal ukrajinské armádě určitý vzkaz.

Ruský prezident pak zejména řekl:

„A ať se jeden z ukrajinských vojáků pokusí střílet na vlastní lidi, za kterými budeme stát vzadu, ne vepředu, ale vzadu.  Ať se pokusí střílet ženy a děti.“

Nyní se zdá, že se situace opakuje, na polsko-běloruském pomezí se kromě mužů, mezi nimiž je mnoho speciálně vycvičených bojovníků, nashromáždilo značné množství žen a dětí, což často není pro tradiční migraci typické: obvykle první přijdou a usadí se v zemi, a po nich i druzí.

Čili právě tento formát „migrace“ zvolil Kreml záměrně, aby pravděpodobně použil taktiku, o které v roce 2014 hovořil ruský prezident Vladimir Putin.

Je třeba si uvědomit, že s největší pravděpodobností dojde k pokusu o takový vývoj událostí, Moskva z řady důvodů cíleně směřuje k začátku střelby na polsko-běloruské hranici, nejlépe s oběťmi a zejména mezi ženy a děti.

Navíc ruská propaganda už masivně šíří ubohé fotografie a videa trpících dětí a „krutých“ Poláků.

I v souvislosti s možností krvavých provokací na polsko-běloruském pomezí uvádí informace zveřejněné v EUobserver o výcviku ozbrojenců z ruské GRU k provokacím a prolomení polsko-běloruských hranic na bázi 5. brigády speciálních sil běloruských ozbrojených sil v Maryina Gorka.

  Na Slovensku přibylo přes 9000 nakažených, ve Vídni se demonstrovalo

1 Comment

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com