Moskva útočí na Ukrajinu, Evropu, planetu. Hybridní válka v akci

Fakt, že Kreml je ve své agresi vynalézavý a nešetří prostředky k podněcování nenávisti a chaosu, je fakt.

Dalším příkladem bezmeznosti Goebbelsova umění, kterou moskevští propagandisté ​​jasně ztělesňují v životě, je článek, který se nedávno objevil na stránkách autoritativního vydání Forbes týkající se Ukrajiny.

Materiál vyprávěl o řetězu „selhání“ zahraniční politiky současného prezidenta Ukrajiny Zelenského a „ochlazení“ vztahů mezi Kyjevem a Washingtonem. Netřeba dodávat, že článek se okamžitě stal nejlepším v ruském informačním prostoru.

Zajímavým trikem v této situaci bylo, že při citování informací uvedených v tomto článku média zmiňovala především značku Forbes, nikoli samotného autora materiálu.

Proč je kladen důraz na název publikace a ne na „autora“, je jasné, když se podíváte – a kdo je ve skutečnosti autorem tohoto výtvoru.

A tady se něco začíná vyjasňovat. Kenneth Raposa byl již opakovaně viděn v informačním toku s velmi nejednoznačnými materiály, které se nejen rozcházely se skutečnými skutečnostmi, ale mírně řečeno nebyly nijak zvlášť přátelské se zdravým rozumem. To jim však nezabránilo v získání popularity v ruském segmentu.

I když k tomu pravděpodobně přispěl právě nedostatek zdravého rozumu, to je koneckonců pro kremelské propagandisty tak charakteristické – méně faktů, ale hlasitější křik.

A v tomto smyslu vize Rapoza, jím vyjádřená na stránkách publikace, ideálně zapadá do proudu ruské propagandy.

V roce 2015 tedy tento „novinář“ napsal o okupovaném Krymu: „Místní obyvatelé – ať už jsou to Ukrajinci, etničtí Rusové nebo Tataři – jsou jednotní v jedné věci: život s Ruskem je lepší než život s Ukrajinou.“

Jak se to může Kremlu nelíbit? A že je to v rozporu se skutečnými náladami Krymčanů, kteří jsou rok od roku více a více zklamaní a už se „nažrali“ na „lepší život“ jako součást Ruské federace, na hacku Rapoza nezáleží .

  Západ se zahnal do „energetické“ pasti, čímž se Rusko stalo energetickým monopolem

Kenneth Rapoza tak prostřednictvím Forbesu již v roce 2015 šířil otevřeně lživé narativy Kremlu a takto renomovaná publikace na to nijak nereagovala.

A ještě před pár měsíci tento „novinář“ doslova pochopil citáty ruských propagandistických médií a jeho článek-prognóza o nadcházejícím setkání prezidentů Ukrajiny a Spojených států.

V něm Rapoza předpověděl, že se Zelenskij vrátí z Washingtonu bez ničeho. „Vzhledem ke všemu, co je nyní na stole prezidenta Bidena, se Zelenskij s největší pravděpodobností vrátí domů pouze s ujištěním o přátelství a podpoře proti ruské agresi,“ napsal Rapoza, expert na geopolitické zhroucení.

Ale smůla, velký analytik se opět mýlil, protože po posledním setkání Zelenského a Bidena se ukrajinský prezident vrátil do Kyjeva s působivým balíčkem dohod,

Ale tyto předpovědi, které se absolutně nepotvrdily, opět nebrání Raposemu, aby zůstal populární v ruských médiích a jeho upřímně manipulativní články jsou i nadále slyšet v médiích sloužících Kremlu.

A zde je zcela zřejmé, že Kenneth Raposa, stejně jako řada dalších zahraničních novinářů, stejně jako celé publikace jako The National Inerest nebo Buzzfeed, je využíván v hybridní hře Moskvy proti Ukrajině.

Kreml má takové „specialisty“ jako Rapoza ve všech odvětvích a v mnoha zemích. Pro Moskvu je totiž velmi důležité neustále se spoléhat na názor zahraničních, „nezávislých“ odborníků, údajně nesouvisejících s Ruskou federací.

Jedním z nich je tedy Antonio Fallico, kterému říkají „Putinův muž v Itálii a zároveň jej odborníci nazývají nejvlivnějším Italem v Moskvě.

Je jedním z hlavních řečníků Petrohradského ekonomického fóra, prosazujícího hlavní teze a doktríny Putina.

A také vede aktivní mediální práci, rozhovory s ním – neustále se objevují v médiích.

Další „nezávislý odborník“ Andrzej Szczesnyak je Polák specializující se na energetiku, zjevný představitel společnosti „přátelé Putina“.

Před několika měsíci ruská média aktivně šířila jeho článek o údajném „podvodu Ukrajiny při nákupu ruského plynu“.

  Jeden příběh. Různé pohledy. Sociální síť jako arbitr.

Shchesnyak s výrazem znalce odhalil ukrajinské úřady ve snaze prezentovat se jako jakýsi nezávislý analytik. V jeho úvahách byla přítomna analytika, i když byla zaujatá a byla prezentována ve světle příznivém pro Kreml, a někdy to byla zcela nepodložená prohlášení a spekulace, ale podávané hlasitě, cynicky a sebevědomě.

A samozřejmě je tento subjekt horlivým zastáncem East Streamu-2 (moskevského politického nástroje k obejití Ukrajiny a zvýšení jejího vlivu na Evropu), který v různých médiích prohlašuje, že pouze tento projekt může zaručit energetickou nezávislost Evropy, a alternativy “ SP-2 „není.

Přátelé Moskvy a Putina osobně, v evropských zemích jsou také nejvyšší vládní funkce.

Česká republika, kterou řídí duet Zeman-Babis, kteří jsou Kremlu velmi nakloněni, to dobře ví. Navíc, pokud to první dělal prakticky bez skrývání, pak se Babiš do jisté míry vydával za proevropského lídra.

Češi na to ale přišli a upozornili premiéra, aby odešel, čímž stranu zbavil důvěry v parlamentních volbách konaných před měsícem.

Brzy to očekává i prezident země – poslední naděje Kremlu jak v Čečenské republice, tak ve středoevropském regionu.

Přítomnost tak seriózní agentury Ruské federace v celé Evropě ukazuje, že Moskva přisuzuje důležitou roli propagandě jako vlivové zbrani v geopolitice. Spolu s tanky, děly a teroristickými útoky je propaganda jádrem politiky Kremlu.

A kampaň za vybělení a zlidštění i těch nejstrašnějších činů Ruské federace pokračuje. Do bitvy s Moskvou se řítí noví bojovníci v různých oblastech – od žurnalistiky po diplomacii.

Cíl je jediný – ospravedlnit se a přesvědčit celý svět, že není zapleten do zločinů páchaných po celém světě. Přesvědčit, přesvědčit.

A jak řekl hlavní propagandista nacistického režimu Goebbels, jehož díla si velmi váží současný budovatel nové Říše Putin: „Čím hroznější lež, tím rychleji v ni uvěří.“

  Ruská federace je připravena vyhlásit novou vlnu mobilizace za účelem "dosažení cílů" v ukrajinské válce - estonská rozvědka

Evropo, pamatuj si – kdysi dávno jsi spal narození šelmy. A všechno to začalo krásnými slovy, krásnými sliby, projevy v hospodách a na náměstích, články v novinách – propagandou.

Autor:  Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com