Hybridní hrozby Ruska vůči Evropě rostou

Události posledních měsíců ve východní Evropě vrátily tento region do mezinárodní agendy, uvedl slovenský dennik Infodnes s odkazem na European Affairs.

Akce běloruského a ruského režimu, v jehož čele stojí Bonnie a Clyde z postsovětské politiky, podle expertů jednoznačně směřují k upevnění zájmů Kremlu v regionu a prosazení jeho zájmů ve vztazích se Západem.

European Affairs zároveň zdůrazňují, že napětí, které Rusko vytváří ve východní Evropě, se odehrává na pozadí pokračující agrese proti Ukrajině.

Kroky Moskvy naznačují, že logika ruské zahraniční politiky spočívá ve spojení nadnárodních ambicí s vlastním potenciálem k jejich realizaci.

Kreml se snaží nedostatek moci vyvážit hybridními nástroji a skrýváním či překrucováním vlastní role v geopolitických eskapádách.

Existuje důvod se domnívat, že současná destabilizace východní hranice EU a Ukrajiny je akčním plánem schváleným Kremlem. Rusko používá k dosažení svých zahraničněpolitických cílů osvědčené metody nátlaku, shrnuje European Affairs.

  Zelenskyj: Putin se snaží svést svou odpovědnost za útok u Moskvy na jiné

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com