Migrační krize vyvolaná Putinem zasáhla samotné Rusko

Migrační krize organizovaná Moskvou na hranicích EU zhoršila nejen zahraničněpolitickou dráhu Kremlu, ale ekonomicky zasáhla i samotné Rusko.

Poradní rada pro zahraniční investice (FIAC) Ruska požádala prvního místopředsedu vlády Ruské federace Andreje Belousova o „pomoc při řešení problémů s automobilovou dopravou“ z Evropy do Ruska.  Tyto problémy vyvstaly na pozadí migrační krize na hranicích Běloruska a Polska, kterou vyvolála a sponzoruje Kreml.  Dopravní kolaps hrozí ruským spotřebitelům přerušením dodávek zboží.  Velcí maloobchodníci se potýkají se zpožděním a dodavatelé varují před riziky zvýšení cen.

 Ruský „Kommersant“ má dopis z 18. listopadu, ve kterém FIAC (patří sem např. Danone, Mars, Metro, PepsiCo, Sanofi, Coca-Cola, Unilever) píše Belousovovi o rizicích spojených s „migrační krizí “ na hranici EU a Běloruska.  Je třeba poznamenat, že právě touto hranicí prochází asi desetina ruského naturálního dovozu, včetně potravin a nepotravinářských výrobků, včetně základních životních potřeb, a více než 90 % zásob připadá na automobilovou dopravu.

  Poláci budou v odložených volbách vybírat prezidenta

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com