Babišův „pokus o atentát“ se odehrál už před devíti dny. Pachatel skončil v Bohnicích

idnes.cz

Incident na úřadu vlády, o němž informoval premiér v demisi Andrej Babiš (ANO) ve videu na svém facebookovém profilu, se stal minulou středu. Podle policie chtěl útočník předat dopis konkrétnímu člověku, což mu nebylo umožněno. Následně skončil v psychiatrické nemocnici.

Podle policejního mluvčího Jana Rybanského se incident stal již 24. listopadu v poledne, kdy na úřad vlády přišel 33letý muž a chtěl osobně předat dopis „konkrétnímu člověkovi”.

Pracovnice mu sdělila, že to není možné a může jej nechat v podatelně.

„Jeho agresivita následně začala stoupat a pracovníci úřadu mu řekli, aby se choval slušně. To muže vyprovokovalo a řekl jim, že mohou jít na ‚férovku‘, odkryl bundu, kde byla plynová pistole. Ochranná služba na nic nečekala, muže povalila na zem a zpacifikovala,“ popsal Novinkám Rybanský.

U muže byly následně nalezeny také nože. Muž skončil na policejní služebně a za výtržnictví a násilí na úřední osobě mu hrozí až šest let vězení.

Dopis policie zajistila, ale co v něm bylo uvedeno, neřekla. Útočník následně skončil ve zdravotnickém zařízení v Bohnicích, kde budou odborníci zkoumat jeho stav.

Babiš incident okomentoval také v pátek na tiskové konferenci. „Ten incident byl už minulý týden, policie odvedla skvělou práci, ten člověk byl na vrátnici zpacifikován a zadržen,“ uvedl Babiš.

„Pořád nám někdo vyhrožuje, já to ani nehlásím, v sobotu bylo u nás před bránou taky šest lidí,“ dodal.

„Včera sem přišel ‚takovejhle‘ borec a chtěl mě napadnout,” řekl ve čtvrtek ve videu premiér a ukázal fotografii, na které je vidět pistole, nůž či vrhací hvězdice. „Policie ho zpacifikovala na vrátnici,” dodal Babiš.

Babiš čelil výhrůžkám již v minulosti. Na konci února v médiích tvrdil, že existuje člověk, který chce zastřelit jeho i jeho rodinu. Policie potom střežila premiérův dům. Podezřelý muž byl zatčen ve Španělsku a policie ho obvinila za vydírání.

  Policie pátrá po muži, který stříhá vlasy ženám v pražských tramvajích

„Ten pán mi napsal omluvný dopis,” uvedl Babiš v půlce dubna. O měsíc později se muž dohodl se státním zástupcem na dvouletém podmíněném trestu a soud dohodu schválil.

Zdroj: https://www.novinky.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com