FSB zastrašuje Rusy „ukrajinskými teroristy“, aby ospravedlnila možnou válku – Belprauda

Ruská Federální bezpečnostní služba (FSB) pokračuje v mediálním rozhořčení nad údajnou zvýšenou aktivitou „ukrajinských teroristů“ v ruských regionech.

Děje se tak proto, aby se v případě potřeby ospravedlnila agrese Kremlu proti Ukrajině.

Tento názor zveřejnila běloruská publikace Belprauda. která komentuje zprávu tiskové služby FSB v médiích o zadržení 106 příznivců údajné ukrajinské neonacistické skupiny MKU v 37 ruských regionech, z nichž dva jsou podezřelí z přípravy útoků na vzdělávací instituce.

Podle Belpraudy byl tento únik informací ze strany FSB „zřejmě proveden ve spěchu nebo nejspíše za účelem banálního zastrašování vlastního obyvatelstva ze strany Ukrajiny a Ukrajinců“.

„Již při počátečním hledání odpovědi na otázku, kdo je vlastně „MKU“, se setkáváme s nečekaným zvratem a fakty. Skládá se výhradně z ruských občanů, kteří bojují za obnovu ruského impéria, a mnozí z jejích členů jsou zároveň členy známého „Ruského sboru“ a hlásají pohanství, tj. je velmi obtížné si je představit jako ukrajinské nacionalisty. Obecně se „MKU“ podobá spíše „pohanským nacionalistům“, kteří byli svého času „biti“ v Rusku, a je zajímavé, že FSB s nimi „bojuje“ už asi rok, protože neustále vyhrožují teroristickými útoky, ačkoli zatím žádný nespáchali,“ napsal list.

Belprauda také poznamenal, že za těmito falešnými zadrženími takzvaných „ukrajinských teroristů“ se ztrácejí skutečné problémy ruské reality – konkrétně míra „domácí agrese“ v Rusku je mimo mísu.

„Ve skutečnosti se dnes podle ruských médií stalo to, že mladý muž zaútočil na klášter v Serpuchově, propašoval na jeho území improvizované výbušné zařízení, odpálil ho a zranil sedm dětí,“ uvedla publikace.

  Rakušané volí prezidenta, hlavou státu by mohl zůstat Van der Bellen

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com