Tisková konference prezidenta Ruské federace. Co čekat Evropě?

Tisková konference šéfa Kremlu Putina je naplánována na 23. prosince. Jako vždy, i letos slibuje rozsáhlá a honosná akce, že nebude o nic méně malebná.

Účast 500 novinářů je již ohlášena. Navíc budou vpuštěni „dokonce“ zástupci tzv. „zahraničních agentů“, které moskevské úřady považují téměř za špiony.

Tisková konference sice implikuje spojení lidu s prezidentem (vůdce naslouchá občanům a odpovídá na jejich aspirace), ale v případě Putina všichni chápou, že jde o další PR akci šéfa Kremlu .

S čím letos jde za svými občany. Pravda, Putinův zítřejší projev bude směřovat nejen do Ruska. Není pochyb o tom, že šéf Ruské federace využívá zpravodajství pro další „poselství“ Západu.

Samozřejmě s důrazem na občany Ruska, kterým jejich vůdce bude opět vyprávět o kremelské mírumilovné politice a agresivním NATO.

K dnešnímu dni ruský vůdce celkově nemá ty, s nimiž by se mohl vítězoslavně hlásit ke svým voličům.

Téma covid zcela selhalo jak v regionech, tak v centru. Svou roli hrají sankce, kterým se zpočátku vysmívali jak samotní vůdci, tak soudní média, které postupně podkopávají ekonomiku Ruské federace. Sociální úroveň obyvatelstva neúprosně klesá a prázdné lednice Rusů jim stále více ukazují skutečné místo jejich země ve světě.

A bez ohledu na to, jak moc média křičí o velikosti Ruska, chcete jíst. V souboji mezi televizí a ledničkou stejně vítězí ta druhá.

Jediný argument, který bezchybně fungoval za všech režimů v Rusku, je vnější agrese. Rozežene to Putin, v tomhle se nemůžete zahřát.

Přípravy na akci začaly dlouho před tiskovou konferencí. Sám prezident a jeho věrní služebníci v Kremlu a médiích už několik týdnů vysílají do světa, jak Moskva usiluje o mír a zároveň, že NATO zvyšuje svou agresi vůči Ruské federaci.

A dokumenty, které Moskva předala americké straně, zvané „bezpečnostní záruky“, jsou také součástí hry Kremlu.

  "Pro naši i vaši svobodu." Ministerstvo zahraničních věcí České republiky reagovalo na Babišovo promoskevské vyprávění.

Svědčí o tom i skutečnost, že interval mezi předáním návrhů „partnerům“ a jejich objevením se v „síti“ byl jen několik dní. To je pro Kreml velmi neobvyklé a může to naznačovat skutečné cíle Ruské federace – vnější humbuk.

Dnes má Putin dvě otázky, přesněji jednu, ale s jiným uplatněním – dokázat všem, že za něco stojí, že se s ním musí počítat.

Kremlský trpaslík se snaží postavit na roveň světovým vůdcům, vstoupit do jejich kruhu.

Totéž je osobní význam, snaží se Putin demonstrovat svým vlastním občanům. Tady je to pro něj snazší – tím, že vlastně zavře ústa opozici uvnitř země, v Rusku není jiný názor a je možné vysílat to, co zvyšuje autoritu prezidenta.

Pravda, slova mají stále menší vliv na běžné občany, kteří chtějí skutečné zlepšení své existence. Ale není tomu tak. A prezident nemá co krýt.

Tady v prvním a druhém případě Putin potřebuje válku. A to je věc, která je velmi vážná. A to je v Evropě téma číslo jedna. Mělo by.

Protože válka s Ukrajinou, na hranicích, do kterých Moskva soustředila obrovské množství vojáků, je Putinova válka s Evropou a my splýváme se světem.

O tom bude mluvit jako první. Z různých úhlů pohledu, s jiným přístupem, ale tento bude akcentován – mírumilovné Rusko obklopené nepřáteli.

Dnes je důležité, aby Kreml přesvědčoval celý svět o reálnosti hrozby ze své strany a snažil se pro sebe vyjednat určité preference.

„Záruky“, jak jim Moskva říká. Kreml chápe, že předložené ultimátum (nelze tomu říkat žádný jiný „návrh“) nebude 100% přijato. Putin je však připraven smlouvat a na tiskové konferenci na to také vzpomene.

Očekávají Rusové toto od vůdce? Otázka je řečnická. Ano, a koho obecně zajímá, na co čekají občané Ruské federace. Kreml vždy myslel ve velkém měřítku – světová revoluce, proto – světová válka atd.

  Schválil ruskou invazi na Ukrajinu - vězení. Česká republika střeží klid a pořádek.

Prostí lidé byli vždy ruskými vůdci považováni pouze za prostředek k dosažení jejich neadekvátních ambicí.

To by mělo být pro národy Evropy velmi významné. Někteří z nich již byli součástí moskevské „zóny zájmů“. Ani dnes se nebrání řešení nových problémů starými metodami: Budapešť – 56., Praha – 68. a další příklady jsou velmi výmluvné.

Bývalý socialistický tábor v minulosti je dobrým očkováním proti nečinnosti v současnosti, abyste si uvědomili své místo v budoucnosti.

Musím zítra sledovat Putina? Nepřítele je třeba znát a studovat. Kreml dnes představuje skutečnou hrozbu jak na regionální, tak na celosvětové úrovni. Toto je civilizační boj, boj o budoucnost planety.

Na RossTV vládne dobrá nálada – zítra bude ve vysílání Putin. Ale jakkoli se ve všech přenosech mluvilo o přípravách tiskové konference, jakkoli nadšeně to vše předávala dvorská kremelská média, je důležité nenechat se ukolébat krásnými slovy z úst hlavním agresorem naší doby.

Kdysi dávno Evropa věřila tomu, kdo pronesl správná slova. Nedávno, před méně než sto lety.

Evropa, pamatuj.

Autor:  Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com