Vlevo dole: Strategie vlády proti omikronu? Doufat, že nebude tak zle

seznamzpravy.cz

Celá Evropa v obavách z omikronu brzdí, jenom Česko se pouští úplně opačnou cestou. Příkazy a zákazy jsou podle nového ministra zdravotnictví Vlastimila Válka komunismus. On věří Čechům, že budou dostatečně zodpovědní sami od sebe.

Překvapivě laxní postoj nové vlády ke covidu je tématem nového dílu podcastu Vlevo dole. Jeho autoři úplně nesdílejí Válkův optimismus, že „všechno dobře dopadne“.

„Obzvlášť sprosté mi přijde to házení odpovědnosti na podnikatele. Zruším restrikce, zruším kompenzace, ale zároveň je vyzvu, aby byli sami zodpovědní. Přitom je to vlastně tlačí do toho, aby se snažili vydělat,“ myslí si Lucie Stuchlíková.

Překvapí ještě vláda novými opatřeními, nebo skutečně na silvestra odbrzdí a uvidí se, co se bude dít? „Já bych skoro řekl, že strategie nové vlády spoléhá na to, že omikron nakonec nebude tak zlý. I ta data, která o nové mutaci přicházejí, jsou zatím rozporuplná. Ale já bych se na něj tedy raději přece jen připravoval,“ myslí si Václav Dolejší.

Kromě covidové strategie má nová vláda ještě jednu aktuální strategii, tu komunikační. A ta je podobně jednoduchá – mlčet a mlčet. Noví ministři jsou tedy skoupí na slovo, co se týče jejich úřadů, ale naštěstí se dozvíme, jak na Vánoce dělají bramborový salát.

Jak dlouho se Vlastimil Válek udrží na ministerstvu zdravotnictví? Bude silvestrovský díl? A kdy zase přijde do podcastu Veronika Žilková? Aktuální epizodu podcastu Vlevo dole si poslechněte v přehrávači v úvodu článku.

Zdroj: https://www.seznamzpravy.cz

  Krymská platforma. Rusko je odmítnuto

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com