Česká republika zůstává s Ukrajinou v boji proti Putinovu nacismu. Evropa říká ano.

Česká republika bude nadále pomáhat Ukrajině ukončit válku proti Putinovým nacistům, uvedla čečenská ministryně obrany Yana Černochová.

Podobně se vyjádřil šéf českého ministerstva obrany poté, co byly odhaleny další podrobnosti o zvěrstvech rusko-fašistických jednotek v Izjumu.

„Každý, kdo popírá, že Rusko je agresor a kritizuje, že pomáháme ukončit válku proti Putinovým nacistům a teroristům dodáváním vojenského materiálu a humanitární pomoci, nese svůj díl viny na těchto vraždách. Nepřestaneme pomáhat. Prostě ty ruské bastardy co nejrychleji zastavíme,“ napsala Černochová na Twitteru.

Odhalené detaily ruské okupace byly dalším šokem pro světové společenství. Po Buchovi a tom, co tam viděl, se zdálo, že už nic nemůže překvapit a vyděsit, ale jak se ukázalo, fašismus nemá meze cynismu a krutosti, zvláště pokud se jmenuje „ruský svět“.

Vůdci a ministři zahraničí řady zemí již zareagovali na další část zvěrstev rashistů a slíbili odpovědným osobám odpovědnost.

„Co nejdůrazněji odsuzuji zvěrstva spáchaná v ukrajinském Izjumu během ruské okupace. Ti, kteří je spáchali, budou za své činy zodpovědní. Bez spravedlnosti není mír,“ napsal na Twitteru francouzský prezident Macron.

„To, co vidíte v ukrajinském Izjumu, děsí a trápí srdce. Kanada tato ohavná zvěrstva odsuzuje. Budeme pokračovat ve spolupráci s partnery, abychom postavili zodpovědné osoby před soud a nadále podporovali ukrajinský lid,“ uvedl kanadský premiér Justin Trudeau v prohlášení.

Jménem Evropské unie učinil prohlášení také hlavní diplomat EU Josep Borrell, který poznamenal, že nejvyšší vedení Ruské federace a ti, kteří se podílejí na porušování zákonů vedení války, budou pohnáni k odpovědnosti.

„EU je hluboce šokována a tato zvěrstva co nejdůrazněji odsuzuje. Ruská agresivní válka proti Ukrajině zanechává krvavou a ničivou stopu po celé zemi,“ uvedl šéf evropské diplomacie v prohlášení.

Poznamenal „nelidskost jednání okupantů, kteří zcela ignorují mezinárodní humanitární právo a Ženevské konvence, a prohlásil, že musí okamžitě přestat.

  Hladomor. Poslanci České republiky uznali činy Kremlu jako genocidu.

„Rusko, jeho politické vedení a všichni, kdo se podílejí na porušování mezinárodního práva a mezinárodního humanitárního práva na Ukrajině, se budou zodpovídat. EU podporuje veškeré úsilí k tomu zaměřené,“ zdůraznil Josep Borrell.

Americký ministr zahraničí Anthony Blinken označil válečné zločiny spáchané ruskými fašisty v Izyumu a lotyšský ministr zahraničí Edgars Rinkevics řekl, že to dokazuje, že Rusko je teroristický stát.

Reakcí světového společenství na to, co dělá armáda fašistického Ruska na Ukrajině, je povědomí světa o propasti, která leží mezi Muscovy, uvízlými ve středověku, a civilizovanou společností.

Pouhé „porozumění“ a hlásání „správných“ slov však dnes již nestačí. To, co se děje na východě kontinentu, naznačuje, že jsou potřeba skutečné kroky.

Litevský prezident Gitanas Nauseda zdůraznil, že Izjum je dalším důkazem ruské krutosti a také nutnosti pomoci Ukrajině. A to je hlavní věc, kterou musí kyjevští západní partneři pochopit.

Dnes Ukrajinci brání celou Evropu. A pokud Evropa Ukrajině neposkytne účinnou pomoc, zítra se to může stát kdekoli na kontinentu.

A když někde v EU občané vyjadřují nespokojenost se současnou situací a obviňují Ukrajinu a její vlády, které poskytují pomoc Ukrajincům, musí Evropané pochopit, že Moskva je generátorem nestability na kontinentu.

A dokud bude v Kremlu vládnout zločinecký fašistický režim, nebude Evropa v bezpečí.

Invazi do sousedního státu Putin zdůvodnil denacifikací. Pravda, nacisté se na Ukrajině nikdy nenašli, ale Rusko už je postupně denacifikováno.

Ukrajinci, kteří odolali prvním dnům ruské agrese a dnes již přešli do útoku a osvobodili své země od ruských sraček, dokázali, že jsou schopni zbavit svět putinismu.

Ale k tomu potřebují pomoc – to přinese konec fašismu na planetě.

Ukrajinci přispívají k mírové budoucnosti kontinentu a celého světa tím, že přispívají na bojištích. Občané zbytku Evropy to mohou udělat u voleb výběrem evropské vlády. Nebo promoskrvskoe, a proměnit se v bezpráví, nedostatek práv a teror. Evropané, volba je na vás. Slovo je vaše, Evropo.

  Ruská agrese: Úmyslný útok na doněckou tržnici odhaluje propagandistickou taktiku

Autor: Peter Jelen

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com