Fiala příští týden navštíví při první zahraniční cestě Slovensko

irozhlas.cz

Premiér Petr Fiala (ODS) příští úterý navštíví Slovensko. Při tradiční první zahraniční cestě se setká s premiérem Eduardem Hegerem. Jejich jednání by se mělo týkat bilaterální spolupráce, ale i regionálních a evropských otázek, sdělil dnes ČTK tiskový odbor Strakovy akademie. Fialu přijmou i prezidentka Zuzana Čaputová a předseda slovenského parlamentu Boris Kollár.

Fiala by měl s Hegerem jednat mimo jiné o situaci na východní hranici Evropské unie, o západním Balkánu a rozšíření Evropské unie, ale také o klimatické Zelené dohodě. „Budou hovořit rovněž o nadcházejícím předsednictví ČR v Radě EU a předsednictví Slovenské republiky ve Visegrádské skupině,“ uvedl úřad vlády. Fialu poté přijmou i Čaputová a Kollár.

Slovensko je tradičním prvním místem návštěv českých ústavních činitelů po uvedení do funkce. Krátce po jmenování Fialovy vlády do Bratislavy zamířil i ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti). Po schůzce se svým slovenským protějškem Ivanem Korčokem se vyslovil například pro udržení jednoty členských států Evropské unie a NATO vůči Rusku.

Autor: ČTK

  V Praze se sešli lidé na podporu Palestiny i Izraele, přišla Černochová

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com