Česká republika pokračuje v obnově spravedlnosti. Praha rozhoduje o vydání ruského ozbrojence, který bojoval na Ukrajině

Městské státní zastupitelství v Praze ukončilo předběžné vyšetřování ruského občana Alexandra Franchettiho, který byl zadržen na pražském letišti v září 2021, provedené na základě zatykače vydaného ukrajinskou stranou.

Dne 11. ledna byl zaslán městskému soudu hl. m. Prahy návrh na rozhodnutí o přípustnosti vydání tohoto subjektu na Ukrajinu k dalšímu řízení.

Franchetti, který žije v České republice, je podezřelý z trestných činů, zejména z okupace a anexe Krymu v roce 2014.

O případném převozu Rusa na Ukrajinu bude rozhodovat pražský městský soud. Uvedl to zástupce české prokuratury Aleš Tsimbala.

„Sděluji, že pražské městské státní zastupitelství dokončilo předběžnou studii případu občana zadrženého dne 12. září 2021 na pražském letišti a zaslalo dokumenty Městskému soudu v Praze k rozhodnutí o možnosti vydání ( tohoto občana) ke stíhání,“ řekl Tsimbala.

Konečný verdikt o budoucnosti Franchetti vynese ministr spravedlnosti ČR.

Pokud soud hlavního města ČR a Pavel Blažek schválí vydání Franchettiho, bude se Rus za zločiny, které spáchal na Ukrajině, zodpovídat před ukrajinským soudem, což by bylo logické a spravedlivé.

Z ruské strany však není vše jasné. Názor Kremlu na samozřejmé věci je jako vždy poněkud svérázný a mírně řečeno ne zcela logický.

Moskva reagovala na Franchettiho zatčení nervózně, dalo by se říci až hystericky a nazvala ho „únosem“.

Někteří „experti“ dokonce uvedli bláznivou verzi, že zadržení ruského militantu „souvisí s aktivací protiruských sil ve východní Evropě poté, co se v Kyjevě konal ustavující summit Krymské platformy.

A jako vrchol zvrácené reality, ve které Rusko existuje, učinilo ruské ministerstvo zahraničí prohlášení: „Americká praxe chytání“ Rusů se stala nakažlivou.

Skutečnost, že tito Rusové jsou také teroristé, zřejmě Moskvu příliš nezajímá. To však dává důvod se domnívat, že tito občané dělají takové akce právě na návrh Kremlu.

  Moskva je hrozbou pro světovou bezpečnost. Valné shromáždění OSN. Volby v Ruské federaci.

Obecně se Moskva jako vždy ocitla v situaci vzdálené realitě a opět demonstrovala svou necivilizovanou povahu.

Nutno podotknout, že české speciální služby se o Frachetti začaly zajímat již v roce 2019. Vždyť by mohl představovat hrozbu pro bezpečnost jak České republiky, tak celé Evropské unie.

Tento subjekt žije v České republice od roku 2000 a od roku 2014 často navštěvuje Krym. A přestože podle vyjádření samotného okupanta mezinárodní právo neporušil, strážci zákona na to mají jiný názor, a to na základě nevyvratitelných faktů, že ruský občan byl v roce 2014 aktivním účastníkem dění na Krymu, ale v roce 2014 byl na Krymu v roce 2014 svědkem toho, že se občané Ruska aktivně účastnili. když Rusko obsadilo toto území a uspořádalo nezákonné referendum o připojení poloostrova k RF.

Podle vyšetřovacích orgánů se Franchetti několik dní před začátkem ruské okupace aktivně připojil k formaci Obrana Sevastopolu, vytvořil průzkumnou skupinu Severní vítr operující na poloostrově ve spolupráci s ruským námořnictvem a aktivně se zapojil do teroru profi. -Ukrajinská populace města.

Skupina Franchetti byla podřízena velení ruské armády v Sevastopolu.

Novináři českého rozhlasu hlásí, že na internetu našli rozhovory, ve kterých Franchetti osobně mluví o svých „vykořisťování“ na Ukrajině.

Rus má v České republice povolení k trvalému pobytu vydané na počátku 20. století a před zatčením pracoval v Praze.

Nyní může Ministerstvo zahraničních věcí České republiky tento dokument zrušit, neboť evropské země považují účastníky anexe Krymu z evropských zemí za zvláštní riziko z hlediska bezpečnosti.

Kreml však Franchettiho nazývá pouze „slavným hrdinou „krymského jara“. Jaké toto „jaro“ bylo, ví celý svět.

Ruští vojáci a vojenská technika bez identifikačních značek (podle různých odhadů – až 10 tisíc lidí) dorazili na území Krymu a Sevastopolu, kteří strávili takzvané „Krymské jaro“, a jednoduše dobyli část sousedního státu.

  Rusko hoří. Ukrajinské ozbrojené síly zaútočily na palivová a energetická zařízení agresora.

Při útoku na poloostrov se psalo o aktivním jednání lidí v maskách, kterým se říkalo „sebeobrana“.

Tito lidé zejména prolomili brány a vstoupili na území velitelství ukrajinského námořnictva v Sevastopolu a zajali ho s pomocí ruské armády.

K branám Jižní námořní základny ukrajinského námořnictva na západě poloostrova se také vydali lidé, kteří si říkali „sebeobrana Krymu“ v doprovodu ruské armády.

Místní obyvatelé hlásili, že mezi silami zapojenými do anexe by se mělo rozlišovat mezi ruskou armádou, krymskou milicí a „sílami sebeobrany“.

To jsou hrdinové Ruska. Celý civilizovaný svět včetně Spojených států a Evropské unie odsuzuje kroky Ruské federace k anexi Krymu a přímo je nazývá anexi.

Konání referenda o vstupu poloostrova do Ruské federace (kterým se Moskva pokusila legalizovat své jednání) je nezákonné a v rozporu s ústavou Ukrajiny a jeho výsledky jsou neplatné.

Dnes je „ruský hrdina“ v pražské věznici „Pankrac“ a čeká na svůj osud. Pravda, jeho „hrdinství“ evidentně vyschlo, jako v zásadě i zájem Ruska o něj.

Ne, Moskva bude nadále používat Franchetti jako informační zbraň. To je styl Kremlu, který zprvu nabádal ty, kterým to nebylo lhostejné, aby se zapojili do boje proti fašistickému Kyjevu na Krymu.

Pak na takové „bojovníky“ jako potravu pro děla jednoduše zapomněl. V zásadě se po skončení „ruského jara“ Rusko a Franchetti, kteří odešli do Česka, kde se proměnil v horlivého kritika Putinova režimu, na poloostrově ukázali jako nepotřební.

Zde jsou jen minulost – kriminální minulost, dostihla občana Ruské federace dokonce, zdálo by se, daleko od místa činu.

Zda mu Rusko pomůže, je řečnická otázka. Dokud bude Kreml moci, bude využívat svého militantu jako vyjednávací tahák a děsit Západ.

Ruské ministerstvo zahraničí tak v souvislosti se zatčením Franchettiho informovalo, že nepřátelské akce proti ruským občanům budou mít důsledky pro civilizovaný svět.

  Proč německé tanky ještě nejsou na Ukrajině?

Franchettiho příběh je poučnou lekcí pro každého, kdo si o Moskvě chová iluze. Kdo věří svým propagandistům, vylučujícím tuny dezinformací do myslí občanů světa, rekrutujícím nové příznivce „ruského světa“.

K čemu to vede, je dobře vidět na příkladu tohoto „hrdiny krymského jara“ čekajícího na verdikt českého Themise.

Autor:  Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com