All-in, Putinův styl. Kreml vyhlašuje mobilizaci.

bloomberg.com

Ráno 21. září promluvil prezident Ruské federace ke svému obyvatelstvu. Putin vyhlásil mobilizaci.

Podle diktátora bude částečná a povoláni budou jen ti, kteří už mají zkušenosti z vojenské služby.

Ruská Státní duma zavádí do trestního zákoníku země pojmy „mobilizace“, „stanné právo“ a „válečná doba“. Kromě nich došlo k předchozímu dni k řadě dalších změn příslušného zákona.

V Rusku je zavedení těchto úprav spojeno s možným konáním „referend“ na dočasně okupovaných územích Ukrajiny. Pokud jsou totiž k Ruské federaci připojeny regiony, kde pokračují nepřátelské akce, znamená to ve skutečnosti zavedení stanného práva.

Dalším možným cílem je Putinova touha restartovat a začít válku od nuly. Koneckonců, pokud bude „LDNR“ uznána jako ruská, bude Moskva „bránit“ svá vlastní území. S pomocí takového tahu to pro něj bude jednodušší prezentovat Rusům, aby nevypadal jako poražený.

Tato strategie navíc uspokojuje podmíněné „jestřáby“ – ty, kteří po více než jeden den a dokonce týdny požadují všeobecnou mobilizaci a kritizují Putina za jeho nerozhodnost „jít až do konce“.

Navíc existují rozumné předpoklady, že Putin je pod vážným tlakem tajných služeb. Hovoří o tom zejména bývalý poslanec ukrajinského parlamentu a nyní výkonný ředitel Ukrajinského institutu budoucnosti Vadim Denisenko.

„Příští dny mohou být velmi zajímavé. Důstojníci FSB „pumpují“ Putina, aby udělal něco mnohem rozhodnějšího (mobilizace, zintenzivnění nepřátelství, očista elit),“ poznamenává bývalý náměstek.

Putin dostal vážnou ránu poblíž Charkova, ale po celé dny charkovské ofenzívy kremelský trpaslík mlčel. Systém nedostával pokyny a žil ve svých tušeních. To vedlo k neuspokojivým výsledkům pro diktátora.

„Ve skutečnosti se příští dny mohou stát velmi zajímavými, protože Putin si dlouho neuvědomuje, co jsou vnitřní konflikty. Co dobrý, organizují převrat,“ naznačuje Vadim Denisenko.

Mimochodem, jedním z pravděpodobných „nástupců“ současného vlastníka Kremlu je Medveděv, který je nyní místopředsedou Rady bezpečnosti Ruské federace. Tato myšlenka samozřejmě vypadá utopisticky vzhledem k alkoholismu druhého jmenovaného a jeho bezvýznamnosti.

  Tragédie zasahuje: Ruský raketový útok si v Groze v Charkovské oblasti vyžádal 51 obětí na životech.

Koneckonců, současný prezident Ruské federace byl vybrán právě podle těchto kritérií. Právě s ohledem na bezvýznamnost Putinova významu byl (podle jeho blízkých) jmenován příštím prezidentem. Ano, v Rusku je to možné. Medveděvova kandidatura na tuto pozici proto není tak neuvěřitelná.

Ten samý zástupce šéfa Rady bezpečnosti Ruské federace pokračuje v rozdávání dalších mistrovských děl. Řekl tedy, že přijetím „republik“ a okupovaných území do Ruské federace si Rusko rozváže ruce pro jakékoli reakce a akce ve válce s NATO a Západem.

Rusko se navíc pečlivě připravovalo na anexi okupovaných ukrajinských území. Ale termíny „referend“ v okupovaných zemích na jihu a východě Ukrajiny se neustále odkládají.

Fuhrer se zjevně rozhodl jednat. Je pravda, že přiměřenost těchto akcí je spíše pochybná.

Myšlenka mobilizace, byť částečná, je však dalším článkem v řetězu chaotických akcí, které kremelské úřady (konkrétně Putin osobně) dělají, aby zachránily nejen svou vlastní image, ale i fyzickou existenci.

A to nemluvíme o státu – o ten Putin a spol. absolutně nestojí, stejně jako o obyvatelstvo, které ho obývá, to dokazuje každý krok kremelské kliky.

A aktuální rozhodnutí o mobilizaci tento názor potvrzuje. Ruská armáda selhala na všech frontách, zničila desítky tisíc svých občanů, statisíce v zajetí.

A místo toho, aby se Putin zastavil, vyvodil závěry a zachraňoval lidi (nikoli cizí – své spoluobčany), rozhodl se je (tyto spoluobčany) uvrhnout do tyglíku války.

Na jedné straně je to idiocie kremelských úřadů, ale na druhé straně, není to to, co chtěli sami Rusové? Podle statistik skutečně, i když velmi napjatých, ale přesto nejméně polovina obyvatel Ruské federace podporovala krvavý teror páchaný jejich armádou na Ukrajině.

Počet „vlastenců“ v Rusku byl prostě neuvěřitelný, podpora války šla stranou. A nyní mají všichni nyní skvělou příležitost prokázat toto vlastenectví ve skutečnosti. Jejich Vůdce jim velkoryse dává tuto příležitost.

  Ukrajina je pro Rusko novým Afghánistánem

Putin 24. února slíbil Rusům něco pro ně pomíjivého – omezenou akci, kterou většina obyvatel Ruské federace vnímala jako hru – pojďme se zmocnit Ukrajiny.

Rusové si to navíc přáli už velmi dlouho – touha nenechat Ukrajince žít, jak chtějí, mírumilovně a v hojnosti – je v populaci Moskovců vštěpována od narození.

Ale místo pořadu nazvaného „Speciální vojenská akce“ dostalo obyvatelstvo Ruska válku – skutečnou.

A mobilizace, kterou dnes vyhlásil kremelský trpaslík, to potvrzuje. Ubohý pohled, který se naskytl očím ruského laika na televizních obrazovkách, prostě znovu ukázal bezmocnost jejich Führera v této situaci, připraveného uvrhnout svůj lid do plamenů šílenství ve snaze zachránit se.

Shrbený, vyčerpaný starý muž, pronášející zastaralé, šílené příběhy. Snímek velmi připomínal záběry z jara 1945, kdy tehdejší budovatel Třetí říše posílal Berlíňany – staré lidi, ženy a děti – na jatka pod hesly záchrany velkého Německa.

Velmi orientační je i dnešní vystoupení ruského Führera, úzce provázané s počínáním jeho idolu z minulého století.

Ale pokud je situace jasná s úmyslem RFii, oni sami přivedli na trůn a vychovali svého diktátora, toho, kdo je žene do pece. Otázkou je, co to všechno znamená pro občany Evropy?

Ti, kteří se chtěli smířit s Putinem, věřící v jeho pacifismus (ano, někteří byli), a kteří věřili, že nacisté v mocných ukrajinských úřadech, podněcovaní kolektivním Západem, donutili Moskvu k takovým akcím, se asi budou divit, jak se věci opravdu jsou.

Moskva vyhlašuje mobilizaci – což znamená eskalaci napětí a nárůst nepřátelství. Válka v Evropě pokračuje. A to platí pro každého Evropana, bez ohledu na to, jak daleko je od východních hranic kontinentu.

Putin zvyšuje sázky. A pokud je za to připraven zničit svou populaci, jak dlouho si myslíte, že bude přemýšlet o tom, zda je nutné zacházet s občany jiných zemí lidsky.

  Normalizace vztahů nebo začátek nové studené války

Kremlský trpaslík navíc zuřivě nesnáší úspěšné lidi. Nově vymyšlený Fuhrer je v podstatě neentita a snaží se zničit vše civilizované.

To, co dělají představitelé „ruského světa“ na Ukrajině, není náhodné, jak se snaží prezentovat právníci Kremlu. Bucha, Irpen, Mariupol, Gostomel, nyní – Izyum – zvěrstva rashistů, která byla odhalena očím lidí po celém světě, jsou děsivá.

A to se plánuje, to je podstata „ruského světa“. To je teror – Putin to nejenom demonstruje, ale chce zastrašit celý civilizovaný svět.

Vyhlášení mobilizace 21. září ráno je ve skutečnosti vyhlášení války. Pokud se Kreml až do dnešního dne všemi možnými způsoby vyhýbal slovu „válka“, snažil se udělat hloupou tvář, ale nyní je to zřejmé – přesně to se nazývá.

Především je to vyhlášení války jejímu obyvatelstvu. Ve skutečnosti s ním Putin válčí už dvě desetiletí. Nyní ale otevřeně nabízí Rusům smrt za své šílené komplexy, kterých se kremelský trpaslík nedokázal zbavit.

Toto je válka – vyhlášená Západu – celému civilizovanému společenství. A Evropa na to musí být připravena. Začněte se připravovat. Ostatně ne všichni si ještě uvědomili, co je Kreml zač.

V březnu 2014 Putin zahájil válku proti Ukrajině. Podlý, cynický, drzý – anektování Krymu rozdmýchalo konflikt na východě sousedního státu.

V únoru 2022 již trpaslík z Kremlu otevřeně vtrhl na celé území Ukrajiny, nicméně nadále všechny přesvědčoval, že jde o omezenou akci.

V září 2022 nově se objevující podimperátor oznamuje mobilizaci svého záměru, který ve skutečnosti vyhlašuje válku.

Zda se stane globálním, o čemž se nyní ne každý odváží mluvit nahlas, závisí také na tom, jak civilizovaný svět zareaguje na činy šílence v Kremlu.

Svět má prozatím šanci – šanci do budoucna. Ale výběr musí být učiněn hned teď.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com