Putin se bojí Kadyrova více než NATO – ruská média

V Čečensku se konalo velké shromáždění organizované místními úřady proti rodině Jangulbajevových, kteří jsou v republice považováni za zakladatele opozičního telegramového kanálu 1ADAT.

Již dříve se objevily informace,  že sám Ramzan Kadyrov slíbil zničit rodinu Jangulbajevových a jeho „pravá ruka“ Adam Delimchanov, poslanec ruské Státní dumy za Čečenskou republiku, pohrozil, že „uřízne hlavy“ celé rodině Jangulbajevových.

Během tohoto shromáždění byly na náměstí v Grozném, hlavním městě Čečenska, spáleny a pošlapány fotografie členů rodiny.

Před samotným shromážděním se čečenská politická elita oficiálně připojila k Delimchanovovi a pohrozila, že Jangulbajevovi „uřízne hlavy“.

Přání setnout hlavu rodině Jangulbajevových tak vyjádřili šéf ministerstva vnitra Grozného, dva vicepremiéři regionu, šéf čečenského ministerstva pro mimořádné situace, velitel pluku Achmata Kadyrova, zástupce šéfa čečenského ministerstva vnitra a šéf čečenské Rosgvardie.

Kreml, kde se Kadyrova obávají více než NATO, se však problému vyhýbá a zdánlivě ho ignoruje, což vyvolává v ruské společnosti velké rozhořčení a nelibost.

Za zmínku také stojí, že 1. února začalo Radě bezpečnosti OSN předsedat Rusko, země, kde se takové středověké věci dějí v 21. století.

  WHO vyhlásila nejvyšší stupeň varování kvůli opičím neštovicím

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com