Hokejovou extraligu ozdobí souboj vedoucího Třince s druhým Hradcem Králové

irozhlas.cz

Sedm zápasů, které spadají do čtyř různých kol, nabídne páteční program hokejové extraligy. Jednoznačným šlágrem bude utkání v Třinci, kde se na ledě vedoucího týmu tabulky představí druhý Hradec Králové. Východočeši mají možnost stáhnout manko v boji o Prezidentský pohár na dva body. Pokud uspějí Oceláři, pokoří jako první tým v sezoně stobodovou hranici. Nejdelší vítěznou šňůru drží aktuálně České Budějovice. O šestou výhru za sebou budou usilovat v Litvínově.

Třinec vyhrál první vzájemný zápas, další dva ale ztratil 0:2 a 1:5. Lídr tabulky prohrál také v minulém kole v prodloužení na ledě Karlových Varů, kde nastoupil poprvé s posilou Bakošem a v obraně se čtyřmi hráči z Frýdku-Místku. Vedle olympioniků postrádali Oceláři v zadních řadách nově i Douderu se Zahradníčkem. Proti Hradci se pokusí o nápravu.

„Jsou druzí, mají kvalitní kádr, vyrovnané lajny. Bude to strašně těžký zápas. Obzvlášť pro nás, kteří jsme přišli zespodu (z první ligy),“ uvedl Jakub Teper, který je v této sezoně nejproduktivnějším bekem Frýdku-Místku a má na kontě jen čtyři extraligové starty. „Ví, v jaké obraně nastoupíme a předpokládám, že po nás půjdou. Musíme hrát jednoduše, tím nejvíce pomůžeme útoku a týmu. Věřím, že útok nás také podpoří góly a že vyhrajeme,“ dodal.

Královéhradečtí vyhráli čtyři z posledních pěti utkání a touží využít příležitost, která se jim nabízí. „Chceme vyhrát, potřebujeme získat další tři body, samozřejmě bychom se Třinci rádi přiblížili. První místo je hezké, kdo by nechtěl být první,“ nadhodil útočník Jakub Orsava.

„Ale budeme se soustředit především sami na sebe než na to, proti komu hrajeme. Třinec je zkušený tým. I když jim teď chybí někteří hráči kvůli olympiádě, dokáží to vždy dobře doplnit. Určitě nás nečeká nic lehkého, domácí nejsou první jen tak pro nic za nic,“ prohlásil Orsava.

  UNICEF: České děti se v kroužcích věnují hlavně sportu či výtvarnému umění

Utkání 51. kola čeká i Mladou Boleslav a Spartu. Bruslařský klub prohrál čtyřikrát za sebou, dvakrát za poslední tři utkání neskóroval a soupeři má co vracet – zkraje roku vyhráli Pražané doma drtivě 7:0. Oba celky jsou shodně na metě 65 bodů, sparťané však odehráli o tři zápasy méně. „Musíme se sami nad sebou zamyslet a vyvarovat se těch chyb, co nás stojí zápasy,“ řekl mladoboleslavský útočník Jakub Kotala.

Olomouc se zdatně pere s absencemi dvěma olympioniků. Ve dvou zápasech bez brankářské jedničky Konráda a lídra ofenzivy Krejčího získali Hanáci čtyři body. „Tihle kluci pro nás znamenají hodně. Je třeba se semknout, ale věřím, že na to sílu máme a předkolo vybojujeme,“ uvedl Vilém Burian, který připravil v minulém kole rozdílový gól u výhry 4:1 nad Litvínovem. Hanáci si tím upevnili místo mezi dvanácti nejlepšími týmy a na první nepostupovou příčku mají k dobru čtyři body.

Vítkovice prohrály v této sezoně v Olomouci 0:2 a venku nebodovaly ani v minulých třech zápasech, přičemž podlehly i poslednímu Zlínu. „Blíží se konec sezony, každý bod je teď strašně důležitý. Nešly nám přesilovky, musíme si s nimi zase pomoct,“ apeloval trenér Miloš Holaň po poslední venkovní prohře. Jeho svěřenci porazili na svém ledě Hanáky dvakrát shodně 5:3 právě díky přesilovým hrám. Celkově jich využili šest.

Kladno si může přitáhnout o něco blíže dalšího ze soupeřů, které má nad sebou vedle Litvínova. Karlovy Vary mají na Rytíře k dobru devět bodů. Tým Energie bodoval sedmkrát za sebou, z toho čtyřikrát vyhrál a v šesti uplynulých duelech hrál pokaždé minimálně prodloužení.

„Kladno má v poslední době velmi dobrou formu a zejména v domácích zápasech dokázalo uhrát velký počet bodů. Výborně jim chytá gólman, budeme muset před Bowem vytvořit velký provoz, abychom měli větší šanci vstřelit branku. Mají dobré přesilové hry, budeme muset být hodně disciplinovaní,“ uvedl pro klubový web asistent karlovarského kouče Tomáš Mariška.

  Martinková porazila ve tříhodinové bitvě Siniakovou a stala se první Češkou, která v Ostravě postoupila dál

V dohrávce 41. kola se proti sobě postaví Litvínov a České Budějovice. Severočeši za dva vzájemné duely v sezoně ještě nepřenechali soupeři ani bod. Lepší aktuální formu mají však hráči Motoru. Úterní výhra nad Vítkovicemi (3:2) byla pátá v řadě.

Dohrávka 43. kola bude pro Plzeň dobrou příležitostí, jak si upevnit postavení v první čtyřce. Na západ Čech dorazí poslední Zlín. Beranům v tomto ročníku nepustili hokejisté Škody ani jediný ze šesti bodů a v obou zápasech jen jednou inkasovali. Plzeň bodovala pětkrát po sobě, z toho čtyřikrát vyhrála. Poslední Zlín však slavil čtyřikrát za uplynulých šest zápasů.

Pardubice a Brno obstarají dohrávku 49. kola. Dynamu se po třech porážkách v posledních čtyřech zápasech hodně vzdálil boj o triumf v základní části, ale pořád mu patří třetí příčka. Kometa vyhrála jediné z uplynulých čtyř utkání.

Zdroj: ČTK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com