Ruská politická strana oznámila sběr podpisů proti válce mezi Ruskem a Ukrajinou

Ruská politická strana Jabloko vyhlásila sbírku podpisů proti válce Ruska s Ukrajinou. Text petice je zveřejněn na webových stránkách strany. Adresátem bude „ruské vedení“, uvádí zpráva, informuje o tom Svobodná Evropa.

Výzvu podepsali Grigory Yavlinsky, předseda federálního politického výboru Yabloko, Nikolaj Rybakov, předseda strany, členové federálního politického výboru, včetně Borise Višněvského, Lev Shlosberg, Emilia Slabunova a Valery Borshchev, spolupředseda moskevských Helsinek. Skupina.

„Válka s Ukrajinou, kterou Putin připravuje, přinese lidem zármutek, zničí rodiny, zničí tisíce životů. Tuto válku nelze vyhrát. Jakýkoli výsledek bude pro Rusko katastrofou,“ uvádí výzva. „Každý z nás, každý z nás nesete plnou odpovědnost za to, že se tak nestane!“

Sběr podpisů pod výzvu vedení se plánuje nejen na internetu, ale i ve stranických kancelářích. V regionech, kde je to během pandemie povoleno, plánuje Yabloko pořádat protesty.

Koncem ledna zveřejnil ruský kongres inteligence další petici proti válce. Více než 5 000 lidí podepsalo dokument nazvaný „Prohlášení zastánců míru proti Straně války v ruském vedení“.

Západní rozvědka podezírá Rusko z přípravy rozsáhlé invaze na Ukrajinu. Na briefingu tento týden americký poradce pro národní bezpečnost Jake Sullivan řekl, že Rusko je připraveno napadnout Ukrajinu během olympijských her v Pekingu, tedy do 20. února. Více než 30 zemí světa vyzvalo občany, aby opustili Ukrajinu nebo svůj pobyt nahlásili doma.

Moskva obvinění odmítá a označuje je za provokaci. Ruskem podporovaní separatisté na východě Ukrajiny tvrdí, že Kyjev útok plánuje, což oni také popírají.

  Izraelský premiér Lapid podle médií přizná volební porážku

1 Comment

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com