Ve Lvovu byly slyšet výbuchy, terčem i základna u polských hranic

Ve Lvovu, který se nachází v západní části Ukrajiny nedaleko polských hranic, a v jeho okolí byly dnes ráno slyšet výbuchy. Podle prvních informací ukrajinských médií se město stalo terčem ruských raket. Armádní velitelství ve Lvově uvedlo, že cílem raket byla vojenská základna ve městě Javoriv, které se nachází jen zhruba 20 kilometrů od polských hranic.

Výbuchy ve Lvově a okolí, kam se uchýlila část Ukrajinců prchající před konfliktem, slyšel štáb americké stanice CNN, který se nachází v oblasti, a svědci je potvrdili i stanici BBC. Exploze byly slyšet i v polském městě Přemyšl, uvedla zpravodajka agentury DPA.

Zatím není jasné, zda výbuchy způsobily škody a zda si vyžádaly oběti. Podle informací BBC z areálu základny v Javorivu, která sloužila především pro výcvik jednotek do mezinárodních misí, stoupal dým. Lvovské velitelství uvedlo, že ruské jednotky vypálily na středisko osm raket.

Varovné protiletecké sirény se dnes ráno rozezněly v řadě ukrajinských měst, a to včetně Charkova, Kyjeva či Oděsy, uvedl zpravodajský portál The Kyiv Independent. Podle portálu byly výbuchy slyšet i ve městě Ivano-Frankivsk, které leží asi 150 kilometrů východně od slovenských hranic.

ČTK

  Íránský ministr obrany: Jsme raketová velmoc, národní zájmy budeme tvrdě bránit

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com