V Rusku pohřbili Žirinovského; obřadu se podle agentur zúčastnil i Putin

V Rusku měl dnes pohřeb vůdce tamní krajní pravice a dlouholetý poslanec Vladimir Žirinovskij, který zemřel ve středu. Smutečního rozloučení v Domě odborů v centru Moskvy se zúčastnil rovněž prezident Vladimir Putin, uvedla agentura Interfax.

Předtím se v katedrále Krista Spasitele konala smuteční bohoslužba, kterou vedl nejvyšší představitel ruské pravoslavné církve patriarcha Kirill, napsal Interfax.

Komě Putina se s Žirinovským rozloučil mimo jiné také premiér Michail Mišustin, ministr obrany Sergej Šojgu nebo šéf diplomacie Sergej Lavrov, podotkla RIA Novosti.

Podle agentury TASS byl Žirinovskij pohřben na Novoděvičím hřbitově, tedy na místě, kde je pochovaná řada ruských známých osobností, například spisovatel Anton Pavlovič Čechov nebo někdejší vůdce SSSR Nikita Chrušov.

Vůdce krajně pravicové a nacionalistické Liberálně demokratické strany Ruska (LDPR) zemřel ve středu ve věku 75 let poté, co strávil několik týdnů v nemocnici kvůli komplikacím spojeným s nemocí covid-19. Strana pod jeho vedením vystupovala proti menšinám a proti všem neruským prvkům ve společnosti.

ČTK

  Auto se Zelenským mělo nehodu, ale nebyl vážně zraněn

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com