Jaký je tedy účel ruské „zvláštní operace“ na Ukrajině?

Již více než měsíc a půl probíhá válka Ruska proti Ukrajině – monstrózní vojenské dobrodružství, jehož výsledkem jsou zničená města a vesnice, desítky tisíc mrtvých a raněných, osudy milionů lidí navždy zmrzačené. K čemu to všechno bylo?

Po měsíci a půl války se ukazuje, že ti, kteří to všechno začali, nemohou sami rozhodovat!

Ráno 24. února 2022 pronesl Vladimir Putin zvláštní projev, ve kterém oznámil vojenskou operaci na Ukrajině. Prezident Ruské federace uvedl, že účelem vojenské akce je „denacifikace“ a „demilitarizace“ země.

Rusko po drtivé porážce v bojích u Kyjeva, Černigova a Sumy 2. dubna letošního roku již poněkud změnilo pohled na dění na Ukrajině a prostřednictvím tiskového tajemníka prezidenta Ruské federace Dmitrije Peskova řekl, že jedním z hlavních cílů speciální operace je záchrana LDNR (kresba poznamenává, že dva „nezávislé“ státy spojuje jedna zkratka) a obnovení státnosti republik v hranicích roku 2014. „Jedním z hlavních cílů operace je záchrana těchto republik a obnovení jejich státnosti v hranicích roku 2014, v hranicích, které jsou pevně stanoveny v ústavách jak Luganské lidové republiky, tak Doněcké lidové republiky,“ uvedl tiskový mluvčí prezidenta. zdůraznil.

Výše uvedené není třeba brát vážně. „Spása“, „obnova státnosti“, „ústavy republik“ jsou jen nic neříkající sousloví, které ve skutečnosti nevyjadřují nic jiného než neúctu ke svému publiku.

Tím ale „intelektuální“ vyspělost ruské politické elity neskončila. 11. dubna se v ruských médiích objevil rozhovor s ministrem zahraničí Sergejem Lavrovem, ve kterém představil nový výklad účelu „zvláštní operace“ na Ukrajině. Podle něj je navržena tak, aby ukončila kurz dominance USA ve světě: „Naše speciální vojenská operace je navržena tak, aby ukončila bezohlednou expanzi a bezohledný kurz směrem k úplné dominanci Spojených států a dalších Západní země pod nimi na mezinárodní scéně,“ řekl Lavrov. – Dominance, která je postavena na hrubém porušování mezinárodního práva. Podle určitých pravidel, která teprve nyní opakují a která případ od případu rozvíjejí.

  Rusko překračuje hranice. Evropa se přezbrojuje.

V Lavrovově rozhovoru už není ani slovo o „denacifikaci“ nebo „demilitarizaci“ Ukrajiny. Jaký je tedy cíl, nebo se dynamicky mění v závislosti na sílícím odmítnutí ukrajinského lidu!

Jaké další cíle sleduje nebo bude sledovat tzv. speciální operace? Tisíce civilistů byly zabity, desítky měst a stovky vesnic byly zničeny, miliony lidí byly odsouzeny k utrpení a v Rusku nemohou rozhodovat o účelu „zvláštní operace“!

Je možné pochopit tuto logiku:

– Rusko zahájilo „zvláštní operaci“ k ukončení kurzu nadvlády USA, k ukončení rozšiřování NATO, přičemž armáda ztratila téměř 20 tisíc zabitých a zraněných a NATO ani nevstoupilo do války s Američany.

– Mnoho zemí odmítá ruský plyn a ropu a USA oznámily zvýšení exportu svého plynu a zbraní. Obranný průmysl Spojených států a Evropy rychle zvyšuje produkci, západní země ohlašují bezprecedentní navýšení vojenských rozpočtů.

– Neutrální Švédsko a Finsko se rozhodly stát se členy NATO.

– Nezůstali prakticky žádní spojenci – po zvěrstvech ruských vojsk v Buči všechny proruské režimy, dokonce i Bělorusko, mlčí.

– nenávist Ukrajinců k Rusku je nyní po staletí a bude se předávat z generace na generaci.

A operace podle Lavrova probíhá dobře? Takže tohle byl cíl?

Možná, že k „ukončení nadvlády Spojených států ve světě“ se Rusko potřebuje rozvíjet, investovat do ekonomiky, vědy, zemědělství a podnikání. Ne slovy, ale činy, přestaňte krást, začněte bojovat proti korupci… . A ne provádět „zvláštní operace“ a snažit se zastrašit svět jaderným tlačítkem.

Jak může zabíjení starých lidí, žen a dětí na Ukrajině zastavit „nadvládu“ Spojených států amerických ve světě?

Bohužel se vynořuje jednoduchý, ale hrozný obrázek – Putina a jeho poskoky vede banální závist, závist k úspěšným USA a Evropě, ve které žijí jejich děti, manželky a milenky, žijí z peněz ukradených v Rusku, závist vůči Ukrajině, která má se rozhodl pro civilizovaný svět. Pro Putina není nic hroznějšího než úspěšná prosperující Ukrajina vedle Ruska – „země otroků, země pánů“.

  Den boje za svobodu a demokracii. Cesta pokračuje.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com