Zelenskyj na videu vyjmenoval, jaké zbraně Ukrajina potřebuje

Ukrajina se ruské agresi brání už měsíc a půl, a přestože se v některých místech podařilo protivníka odrazit, stále má Rusko dostatečnou kapacitu na další útoky. Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj tak vyzval Západ k další materiální pomoci. Konkrétně navíc vyjmenoval všechny zbraně, které jeho armáda potřebuje.

Zelenskyj v úvodu řeči pronesl, že Ukrajina Rusku předvedla, jak moc si cení své svobody.

Připomněl, že jeho země se brání déle, než agresor předpokládal. A také zmínil, že Ukrajina zničila více ruské vojenské techniky, než vůbec některé státy Evropy vlastní.

 

„Jenže to nestačí. Rusko má stále kapacitu na útok nejen proti Ukrajině. Polsko, Moldávie, Rumunsko a Pobaltí se stanou dalšími cíli, pokud svoboda na Ukrajině padne. Obrázky z Buče a Mariupolu demonstrovaly celému světu skutečné ruské záměry,“ řekl Zelenskyj.

V emotivním projevu pak dodal, že ruský postup může být zastaven pouze vojenskou silou, a to hned.

„Potřebujeme těžkou vojenskou techniku, obrněná vozidla, systémy protivzdušné obrany a bojová letadla. Cokoliv, co nám pomůže zahnat ruské síly a zastavit jejich válečné zločiny,“ uvedl ukrajinský prezident.

Zelenskyj následně začal vyjmenovávat konkrétní techniku: houfnice ráže 155 milimetrů, dělostřelecké granáty ráže 152 mm, raketomety (Grad, Směrč, Tornado či M142 Himars), obrněné transportéry, bojová vozidla pěchoty, tanky T-72 či podobné z USA a Německa, protivzdušné obranné systémy S-300 či Buk a jim podobné.

„Svoboda musí být vyzbrojena lépe než tyranie. Západní státy mají všechno, co potřebují, aby tak mohly učinit. Konečné vítězství nad tyranií a počet zachráněných lidí záleží jen na nich. Vyzbrojte Ukrajinu a braňte svobodu,“ vyzval Zelenskyj.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com