Ruskou válečnou loď Moskva podle ruských úřadů závažně poškodil výbuch munice

Ruský křižník Moskva závažně poškodil výbuch munice, který způsobil požár na palubě, informovala dnes s odvoláním na ruské ministerstvo obrany agentura TASS. Posádku této vlajkové lodi ruské černomořské flotily se podle ministerstva podařilo evakuovat. Gubernátor ukrajinské Oděské oblasti dříve uvedl, že plavidlo zasáhly ukrajinské střely. Podle Ruska se původ požáru vyšetřuje.

„V důsledku požáru na křižníku Moskva explodovala munice. Loď byla vážně poškozena. Celá posádka byla evakuována,“ uvedlo ministerstvo obrany.

Gubernátor Oděské oblasti Maksym Marčenko ve středu večer řekl, že křižník zasáhly ukrajinské střely. O požáru na palubě Moskvy hovořil předtím i poradce šéfa ukrajinské prezidentské kanceláře Oleksij Arestovyč. Jejich tvrzení nelze nezávisle ověřit.

Satelitní snímky americké firmy Maxar Technologies ukázaly, že křižník se 10. dubna nacházel severozápadně od krymského přístavu Sevastopol. Jeho současnou polohu nelze přes satelit určit kvůli velké bouři nad Černým mořem, napsal server CNN.

Agentura Unian poznamenala, že křižník Moskva, který zahraniční média označují za nejlépe vybavenou a nejvýznamnější loď ruské černomořské flotily, nechvalně proslul už na začátku invaze ruských vojsk na Ukrajinu. Posádka tohoto plavidla tehdy vyzvala ukrajinské obránce Hadího ostrova, aby se vzdali. Ukrajinští vojáci to však nevybíravými slovy odmítli.

„Ruská válečná lodi, jdi do prdele,“ vzkázal tehdy jeden z Ukrajinců.

  Putin vyzval FSB, aby odhalovala Rusy bojující po boku Ukrajinců

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com