Ukrajina odrazila útoky na východě, bojuje se v městě Kreminna

Ukrajinská armáda na východě země odrazila sedm nepřátelských útoků a zničila při tom několik desítek ruské techniky. Uvedl to ukrajinský generální štáb. Ve městě Kreminna ale pokračují boje v ulicích, což znemožňuje evakuaci civilistů, informovala dnes agentura AP. Podle šéfa ukrajinské bezpečností rady Oleksije Danilova se ruským jednotkám podařilo prorazit obranu jen na dvou místech.

Ukrajinští představitelé v pondělí večer uvedli, že Rusko zahájilo svou očekávanou ofenzívu na Donbase. Podle ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského je do ofenzívy zapojena velká část ruské armády.

Ruské jednotky podle Danilova zaútočily po celé délce válečné fronty v Luhanské, Doněcké a Charkovské oblasti. Prorazit se jim podařilo ukrajinskou obranu ve dvou bodech – ve městě Kreminna a v jedné další menší obci.

Podle nejmenovaného zdroje z ukrajinské armády ve městě Kreminna pokračují pouliční boje mezi ruskými a ukrajinskými jednotkami, napsala agentura AP. Gubernátor Luhanské oblasti Serhij Hajdaj uvedl, že město je pod těžkým dělostřeleckým ostřelováním, kvůli čemuž hoří několik bytových budov. Ukrajinskému tisku řekl, že Rusové ve městě postupují tak, že srovnávají vše se zemí. Podle Hajdaje mají Rusové město pod kontrolou, což ale odmítl poradce šéfa kanceláře ukrajinského prezidenta Oleksij Arestovyč.
Autor: ČTK

  Rusko ignoruje válečné chemikálie pohřbené na trase Nord Stream 2

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com