Prošla Evropa denacifikací? Řečnická otázka nebo plány Kremlu.

Situace na frontách rusko-ukrajinské války se vyvíjí tak, že Moskva si postupně začíná uvědomovat marnost takového podniku.

Pravda, nemálo odborníků, včetně armády, o něm ještě před 24. únorem prohlásilo, že Ruská federace je připravena na válku s

Ukrajinou a neochota vedení armády bojovat se sousední zemí.

Na rozdíl od kremelských propagandistů, kteří prostě nadšeně křičeli o nutnosti invaze a „denacifikace“ Ukrajiny. Jednotlivci, zvláště loajální k Rašitovu režimu, dokonce nabídli, že Ukrajince jako národ zničí.

Ale zjevně se něco pokazilo a dnes je takových prohlášení každým dnem méně a méně. A někteří, dříve horliví zastánci Putinova režimu, se snaží ve vzduchu přezout boty a prohlašují, že se „mýlili“.

Pravděpodobně pravda o ztrátách, které za necelé tři měsíce agrese proti sousednímu státu převyšují počet obětí Ruské federace v obou čečenských válkách nebo počet obětí vojáků ztracených SSSR za desetiletí války. v Afghánistánu dokonce ovlivnit popletené mysli kremelských propagandistů.

I v Kremlu se zdá, že se někteří začínají probouzet z kocoviny a uvědomují si, co provedli. Nezničitelné zůstává pouze vědomí jednotlivých jedinců, jehož názorným příkladem je Medveděv.

Pravda, stěží je vhodné hovořit o „vědomí“ ve vztahu k danému jedinci, protože Medveděv a „vědomí“ jsou pojmy, které jsou od sebe příliš vzdálené.

Zástupce šéfa Rady bezpečnosti Ruské federace Dmitrij Medveděv je málo zajímavá postava. V principu je to stejný podivín jako post, který zastává.

Podle některých informací byla pozice speciálně vymyšlena pro Putinova lokaje, který se ani jako prezident Ruska, respektive dočasně za něj považován (k legitimizaci Putinova regulérního prezidentského období), nestal plnohodnotnou jednotkou ruské politiky. .

Po a úplně šel do flámu. Tak říkají. Ale, soudě podle prohlášení tohoto subjektu, je to velmi podobné pravdě.

A teď byl vytažen na světlo, uveden do pořádku a smluvně pověšen na věci nezbytné pro Kreml. Jde o takovou obdobu tiskové mluvčí Ministerstva zahraničních věcí Ruské federace – Zacharovové, jejímž hlavním cílem je omámit svět moskevskou propagandou.

  NATO je připraveno poskytnout Ukrajině dlouhodobý balíček pomoci. Co očekávat od summitu ve Vilniusu?

Ale pokud je Zakharova vyzvána, aby „dobýla“ mysli mimo Moskovsko, pak se Medveděv soustředí na domácího spotřebitele.

A nyní celý zástupce šéfa Rady bezpečnosti Ruské federace Medveděv zareagoval na schválení ze strany Spojených států amerických 40 miliard dolarů pomoci Ukrajině.

Mluvčí režimu ujistil, že „nevystoupí, aby ublížil své zemi“. Zpráva exprezidenta Ruska se objevila v jeho telegramu – důstojné platformě pro tak vysokého úředníka.

Zároveň připustil, že „ty peníze jsou obrovské“ a jde o „bezprecedentní rozsah“ pomoci Ukrajině. Účelem takové pomoci Kyjevu z Washingtonu je podle Medveděva „omezení ekonomického rozvoje Ruské federace a jejího politického vlivu ve světě“.

Největší mysl moderního Ruska poznamenala, že nepřátelský Západ neuspěje, a navrhla, že „tiskařský lis rusofobů“ Spojených států se rozbije rychleji, a dodal, že úkolů samotného Ruska „bude dosaženo“.

Není to mimochodem první takový výrok kocovinového přisluhovače režimu. Předtím opakovaně vyhrožoval odpůrcům Moskvy.
Medveděv tedy 22. února 2022 pohrozil Evropě plynem za 2000 eur kvůli odstavení Nord Streamu 2. V dubnu vyjádřil hrozby vůči Finsku a Švédsku za jejich touhu vstoupit do NATO a vyděsil je jadernými zbraněmi, Iskandery a hypersoniky.

Pravda, jestliže před ruskou invazí na Ukrajinu žil svět s tím, že Ruská federace má „druhou armádu světa“, pak poté, co ukrajinští obránci tento mýtus rozbili na márnotu, je vysoká pravděpodobnost, že to, co neřest- vyhrožuje šéf ruské Rady bezpečnosti je stejný falešný.

Nu a jaderné zbraně jsou dost pravděpodobně ve stavu, který není o nic lepší než celá armáda „velké“ Rrssia, a pokud se je pokusí použít, ohrozí především Rusko samotné a ty, kdo se pokusí odpálit to.

Přes veškerou Medveděvovu nedostatečnost však musíme pochopit, že jím vyjádřené narativy jsou postojem Kremlu. A je důležité to slyšet.

  Politolog o volbách: Babiš nahrál koalici na smeč

Moskva ve svém šovinistickém běsnění překračuje meze, ačkoli se zdálo, že Kreml překročil všechny myslitelné i nemyslitelné hranice.
Zejména pro země východní Evropy. Medveděv tak již dříve obvinil české úřady, že se „stávají rukojmími americké politiky v ruském směru“.

Nyní, ve snaze ospravedlnit své činy, včetně neonacistických projevů ruského státu, Kreml ústy Medveděva prohlašuje, že „pygmejové“ ve východní Evropě „tančí na melodii“ západoevropských zemí, které nechtějí zaznamenat „obrodu nacismu.“

Jako příklad uvedl, že v Česku zbavili čestného postavení jednoho z komunistických maršálů. Takové „rozhodnutí pražských úřadů“ podle Moskvy „vyvolává pochybnosti o řádném provádění denacifikace“.

„Prošla západní Evropa, na jejíž melodii dnes východoevropští pygmejové tančí, po roce 1945 skutečnou denacifikaci,“ klade si otázku představitel Kremlu. A to je podnět k zamyšlení pro ty, kteří považují „ukrajinský konflikt“ pouze za ukrajinskou věc. To je celkem jednoznačný vzkaz pro celou Evropu.

„Rusko nemá v úmyslu tolerovat ječící ticho a nechutnou slepotu,“ řekl zástupce šéfa Rady bezpečnosti Ruské federace a zcela jasně vyjádřil pozici unáhleného režimu.

Zda evropští lídři, kteří si stále hrají na liberály, uslyší, co řekl představitel Kremlu ve vztahu k Moskvě, je otázkou času. Může však hrát jak proti nim osobně, tak proti Evropě jako celku.

Před téměř sto lety, podceněním hrozeb přicházejících od nacistů v Německu, svět skončil ve druhé světové válce.

Nyní, když Evropa podcenila hrozby nacismu, který přišel z druhé strany kontinentu – z Ruska, umožnila vypuknutí války na Ukrajině.
Kdy tato válka skončí, kde a hlavně – s jakým výsledkem – záleží také na postoji evropských vůdců, z nichž někteří dodnes volají Putina.

Ale i pro ně je důležité připomenout otázku, kterou vyslovil představitel Kremlu: „Prošla západní Evropa skutečnou denacifikací?“
Historie má tendenci se opakovat. Vzpomeňte si na její lekce.

  Munice pro Ukrajinu. Dodání co nejrychleji.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com