Východní fronta je blíž, než si myslíme. U Kyjeva byla nalezena mrtvola českého občana.

Další pohřebiště zabitých ruskými okupačními silami bylo nalezeno v oblasti Kyjeva. Těla tří civilistů byla nalezena u Makarova, kde se během bojových akcí nacházely pozice Rusů. Dva ze zabitých se nepodařilo identifikovat, třetí muž byl českým občanem.

Tento pohřeb je jedním z mnoha důkazů ruských válečných zločinů a další připomínkou celému světu, že pro Rusy není lidský život a obecně uznávané zákony ničím. Je zřejmé, že pro armádu zabijáků bylo v tu chvíli jedno, koho zabili, jestli Ukrajinec, Čech nebo kdokoli jiný, kdo nezapadal do obrazu „ruského světa“. Je také zřejmé, že jim bude jedno, koho zabijí, i když se dostanou do Evropy. Ostatně ruská ideologie dlouhá léta budovala obraz nepřítele lidu v podobě Západu. A nyní, téměř od narození, vojáci ruské armády, oklamaní propagandou, jsou připraveni provést jakýkoli zločinný rozkaz, zničit vesnice a města spolu s lidmi bez rozdílu.

Rusko je již ve válce se Západem, i když frontová linie vede daleko od klidných evropských měst. Opakovaná militantní prohlášení vycházející z úst ruských politiků různého postavení jen potvrzují fakt, že moderní Rusko je obdobou nacistického Německa. Ve válce s Ukrajinou nepotřebuje lidi, města, potřebuje jen moc a ve výsledku i uspokojení ega jednotlivců ve vládě. Aby Rusko tuto moc získalo, nepohrdne žádným ze způsobů, jak toho dosáhnout, často volí násilnou cestu, protože s jejími podmínkami dobrovolně souhlasí jen málokdo.

Ale samozřejmě i na samotném Západě nenáviděném Ruskem se najdou tací, kteří souhlasí s tím, že budou pomáhat zločinnému režimu a nahrazují širší peněženku. Ne tak daleko od Česka jsou dva státy, které se dodnes pyšní přátelskými vztahy s Ruskem – Maďarsko a Srbsko. Oba jsou proti uvalení tvrdých sankcí proti Ruské federaci, které dokážou ruskou agresi udusit, a oba s agresorem úzce spolupracují v oblasti zbrojení. Na tomto pozadí lze předpokládat, že takový postoj v kombinaci s rostoucí mírou šílenství v Rusku bude výbornou záminkou pro další „spásu“ a pomyslnou denacifikaci Evropy. Bude, pokud právě teď nepodniknete rozhodné kroky proti agresorovi a jeho nohsledům, kteří ho podporují.

  Summit NATO ve Vilniusu: odrazový můstek pro ukrajinskou cestu do Aliance

Sankce již prokázaly svou účinnost proti vojenské agresi Ruska, protože zasáhly všechna odvětví jeho ekonomiky, včetně vojensko-průmyslového komplexu. K zastavení Ruska však již zavedené sankce nestačí. Pouze posílením sankcí a uvalením embarga na ropu a plyn, to nejcennější, co Ruské federaci zbylo, bude možné snížit její vojenský potenciál na nulu. Ostatně odvrácenou stranou této mince je každodenní sponzorování agresorského státu, který se za vaše vlastní peníze může každou chvíli vloupat do vašeho domu válkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com