Skupina CDU/CSU v Bundestagu vyzývá ke zvýšenému tlaku na Ruskou federaci, aby odblokovala ukrajinské přístavy

Poslanecká skupina CDU/CSU v Bundestagu odsuzuje blokádu ukrajinských přístavů Ruskou federací, která je tragédií pro celý svět.  Němečtí poslanci vyzývají NATO, EU a německou vládu, aby zvýšily tlak na logistické kapacity Ruské federace k odblokování ukrajinských přístavů.

 V komentáři Guildhall to uvedl člen německého Bundestagu, předseda parlamentní skupiny CDU/CSU pro mezinárodní politiku Jurgen Hart.

„Putinova válka, a zejména blokáda ukrajinských přístavů, blokáda možnosti exportu zemědělských produktů přes ně, je tragédií nejen pro Ukrajinu, ale pro celý svět.  Upřímně doufám, že rozvojové země, které se dosud zdržely rezolucí (rezoluce OSN – pozn. red.) proti ruské agresi nebo dokonce podpořily Rusko v hlasováních, uznají válku Ruské federace proti Ukrajině, a jak vidíme, válku proti podkopávají živobytí jejich vlastních národů v takových zemích,“ řekl politik.

 „Parlamentní skupina CDU/CSU v Bundestagu odsuzuje blokádu ukrajinských přístavů a ​​vyzývá Rusko, aby přestalo držet svět a jeho nejzranitelnější chudé komunity jako rukojmí, aby pokračovalo ve své nezákonné válce proti svobodě a suverenitě Ukrajiny.  NATO, EU a německá federální vláda by měly zdražit blokádu ukrajinských produktů a zvýšit tlak na ruské logistické kapacity Ruské federace, dokud nebude ukrajinský obchod odblokován,“ uvedl mluvčí CDU/CSU.

 „Dokud toho nebude dosaženo, musí mezinárodní společenství najít způsob, jak vyvážet ukrajinské obilí po železnici, kamiony, nebo se uchýlit k jakémukoli jinému řešení, aby obilí ve skladech jednoduše neshnilo.  Německo by navíc mělo pomoci Rumunsku a Turecku plnit jejich roli spojenců NATO v Černém moři,“ uzavřel Jürgen Hart.

 Poslanci Evropského parlamentu již dříve učinili prohlášení o nutnosti, aby mezinárodní společenství přijalo opatření k odblokování ukrajinských přístavů.

 Bývalý velitel estonských obranných sil, člen Evropského parlamentu, generálporučík Rigo Terras řekl, že účinným krokem by mohl být vplutí lodí NATO do Černého moře k odblokování námořních přístavů Ukrajiny a zajištění bezpečné obchodní plavby, protože Rusko by se neodvažují zaútočit na lodě Severoatlantické aliance.

  Reforma polské justice porušuje právo EU, rozhodl unijní soud

 Také poslanec Evropského parlamentu z Litvy Petras Auštrevičius zase řekl, že problém blokády ukrajinských přístavů je mezinárodní problém a k jeho vyřešení je zapotřebí mezinárodní intervence.  Organizace spojených národů by podle něj měla poskytnout plán, jak problém vyřešit, například vplout lodí pod záštitou OSN do vod Černého a Azovského moře a zajistit bezpečný námořní konvoj pro přepravu ukrajinského obilí a zemědělských produktů do třetích zemí.

 Připomeňme, že podle prohlášení OSN blokování ukrajinských přístavů Ruskem ohrožuje kolaps ukrajinského zemědělství, které živí 400 milionů lidí po celém světě.  Neschopnost vyvážet obilí z území jednoho z největších světových exportérů pšenice, ječmene a slunečnicového oleje může vyústit v globální potravinovou krizi a hladomor.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com