Český parlament vyzývá EU, aby stavěla nové plynovody a rozvíjela jadernou energetiku za osvobození od Ruské federace

Evropská unie potřebuje plán na úplné vyřazení ruských energetických nosičů, který by měl zahrnovat výstavbu nových plynovodů a ropovodů, rozvoj jaderné energetiky a obnovitelných zdrojů energie. Politici v EU by měli ve spolupráci s veřejností vysvětlit nutnost takových kroků.

V komentáři pro Guildhall to uvedl poslanec vládní české strany STAN Martin Exner, člen výboru pro evropskou integraci a bezpečnostní politiku.

„Evropská unie potřebuje plán na úplné vyřazení ruských energetických zdrojů. Šestý sankční balíček EU je velkým krokem tímto směrem. Je velmi důležité vytvořit určitý druh evropské energetické solidarity a vytvořit systém výměny energetických zdrojů mezi zeměmi EU. Musíme rychle vybudovat nové plynovody a ropovody, aby všechny země mohly nakupovat ropu a plyn od jakéhokoli dodavatele na světovém trhu,“ řekl politik.

Český poslanec je přesvědčen, že společným úkolem všech politiků v Evropské unii je vysvětlit vlastnímu obyvatelstvu nutnost takových opatření.

„Zejména podporuji jadernou energetiku jako neemisní a stabilní zdroj energie pro přechodné období od fosilních paliv k obnovitelným zdrojům energie,“ shrnul Martin Exner.

Již dříve byl rozvoj jaderné energetiky jako klíč k dosažení energetické nezávislosti na Rusku projednáván v parlamentech Velké Británie, Německa a Litvy a také v poslancích Evropského parlamentu.

Poslanec britského parlamentu, člen Sněmovny reprezentantů Sir Roger Gale, v odpovědi na otázku o nutnosti rozvoje jaderné energetiky evropskými zeměmi pro dosažení energetické nezávislosti na Rusku, uvedl, že takový přístup podporuje.

Poslanec německého Bundestagu z politické strany „Alternativa pro Německo“ Matthias Musdorf řekl, že podporuje rozvoj jaderné energetiky v Evropě a energetickou nezávislost na Rusku.

Paulius Saudargas, místopředseda Seimas Litevské republiky, se domnívá, že moderní technologie jaderné energetiky jsou bezpečné, nezpůsobují významné škody na životním prostředí a jejich rozvoj v evropských zemích je jedním z nástrojů k dosažení energetické nezávislosti na Ruské federaci. Také dva další hlavní nástroje k dosažení nezávislosti na Ruské federaci jsou sankce za nákup ruských energetických zdrojů, diverzifikace dodavatelů a rozvoj odpovídající infrastruktury.

  Lavrov označil ukrajinský mírový plán za nerealistický, Západ za říši lží

Poslanec Evropského parlamentu Petras Auštrevičius v komentáři k nutnosti vzdát se závislosti Evropské unie na ruské energetice uvedl, že EU by měla vypracovat plán takového postupného vyřazení a koordinovat jej s národními vládami, zástupci podniků a investory, a také zajistit jeho technologickou část.

Bývalý velitel estonských obranných sil, poslanec Evropského parlamentu, generálporučík Rigo Terras, pro zajištění evropské bezpečnosti je nutné upustit od nákupu ruských energetických zdrojů nejen do konce války Ruska proti Ukrajině, ale navždy, aby byla Ruská federace zbavena nástrojů k ovlivňování politiky v Evropě.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com