Kyjev: Rusové posílili své jednotky a stále ostřelují Severodoněck

Ruská armáda posílila své jednotky a nadále ostřeluje východoukrajinské město Severodoněck. Informoval o tom dnes ráno generální štáb ukrajinské armády. U nedalekého města Bachmut se ale ruským vojákům postoupit nepodařilo a z této oblasti se stáhli. Stejně tak se jim nepodařilo odříznout přístup právě do Severodoněcku, citovala ukrajinský dodal generální štáb agentura Reuters.

Intenzivní boje v Severodoněcku pokračovaly i v pátek. Večer pak gubernátor Luhanské oblasti Serhij Hajdaj podle agentury Unian sdělil, že ukrajinské síly zaznamenávají v Severodoněcku úspěchy a už dobyly zpět asi pětinu dříve ztraceného území.

V pátek uplynulo sto dnů od začátku ruské invaze na Ukrajinu. Ukrajinská záchranná služba v této souvislosti oznámila, že od 24. února, tedy od prvního dne války, evakuovala 1,8 milionu lidí. Zlikvidováno bylo 9300 požárů, zachráněno 1397 osob a zneškodněno 128.424 kusů munice, včetně 1983 bomb. Mezi evakuovanými bylo přes 504.000 dětí a 32.000 osob se zdravotním postižením, napsal deník The Kyiv Independent.

ČTK

  Rusko a Ukrajina stanou před soudem v Haagu ve sporu o genocidu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com