V Berlíně najel člověk autem do davu. Pět lidí je velmi vážně zraněných a jeden mrtvý

V hlavním německém městě Berlíně najel neznámý člověk autem do davu lidí. Podle policie není jasné, zda to byl záměr. Informuje o tom server veřejnoprávního RBB 24 s odkazem na berlínské záchranné složky. Podle berlínské policie jeden člověk zemřel. Záchranáři uvádí, že je na místě na tucet zraněných. Někteří jsou ve vážném stavu. Na místě zasahuje na 120 záchranářů. Incident se stal u Pamětního kostela císaře Viléma.

K incidentu došlo kolem 10.30. „Jistý muž najel do skupiny lidí. Zda se jedná o nehodu, nebo úmyslné jednání, ještě není známo,“ sdělila na twitteru policie.

Řidiče už vyslýchají policisté a snaží se zjistit motiv. Jeho totožnost sice nezveřejnily, ale podle informací deníku Tagesspiegelu jde asi o šedesátiletého muže. Zatím není jasné, jestli do davu najel schválně, anebo nezvládl řízení.

Neštěstí se stalo v ostré zatáčce u frekventované třídy Kurfürstendamm. Malé auto značky Renault Twingo kolem půl jedenácté nejdřív vjelo na chodník a potom vrazilo do vitríny drogerie. Cestou přes chodník zdemolovalo restaurační zahrádku.

Záchranné práce podle zpravodaje Českého rozhlasu v Německu pokračují mimo jiné i kvůli sbírání stop pro případ, že by přece jen šlo o teroristický útok.

Mluvčí hasičů podle agentury Reuters nejdříve informoval o třiceti zraněných, později to podle Deutsche Welle upřesnil na dvanáct. Pět z nich je podle mluvčího hasičů v ohrožení života.

Středeční incident se podle policie odehrál v centru německé metropole v ulici Teuenzienstrasse, na kterou navazuje vyhlášený bulvár Kurfürstendamm.

Na obě ulice navazuje náměstí Breitscheidplatz, které se v roce 2016 stalo dějištěm teroristického útoku, který si vyžádal 12 obětí včetně jedné Češky. Tehdy Tunisan Anis Amri najel s ukradeným kamionem do lidí na vánočním trhu. Na náměstí od té doby chodce chrání betonové bloky a další zábrany.

  V Lodži budou jednat ministři zahraničí OBSE, bez zástupce Ruska Lavrova

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com