Existují nějaké výsledky z jednání mezi Lavrovem a Cavusoglu?

lavrov a cavusoglu

8. června Ankara hostila setkání ministrů zahraničí Turecka a Ruské federace Mevlut Cavusoglu a Sergeya Lavrova. Hlavními tématy jejich rozhovoru jsou odblokování ukrajinských přístavů a ​​také obnovení vyjednávacího procesu mezi Ukrajinou a Ruskem. K významným změnám v postavení ruské vlády však nedošlo.

Lavrov řekl, že Rusko oceňuje snahu Turecka v situaci s exportem ukrajinského obilí. Ukrajinské úřady podle něj „veřejně odmítají svou připravenost vyčistit teritoriální vody za účelem zahájení tohoto procesu“. Nyní, „jak nám říkají naši turečtí přátelé“, je Ukrajina připravena buď odminovat, nebo zajistit průchod minovými poli, dodal ruský ministr zahraničí.

Lavrov také řekl, že Rusko nevyužije okamžiku a nezaútočí na Ukrajinu, v případě vyčištění vod, „toto jsou záruky prezidenta Ruska a jsme připraveni je formalizovat,“ řekl Lavrov. Prezident Zelenskij v předvečer tohoto setkání řekl, že nejlepší zárukou pro odblokování ukrajinských přístavů pro vývoz obilí bude rozmístění protilodních systémů na pobřeží země.

Je zřejmé, že ruská vláda nadále používá ukrajinské obilí jako zbraň proti milionům lidí po celém světě, čímž vyvolává globální potravinovou krizi. Ukrajina ale zase nemůže riskovat životy svých občanů v jižní části země a čeřit teritoriální vody bez bezpečnostních záruk, protože náklady na takový čin by byly příliš vysoké. Pokud nezajistíte spolehlivou ochranu pobřeží, Rusko se určitě pokusí vtrhnout přes Oděskou oblast a Oděsu, a to ohrozí celou Evropu, nemluvě o tom, že obilí v takových podmínkách rozhodně nedorazí do svých destinací .

Lavrov také nezměnil svůj postoj k průběhu války: Zelenského požadavky na stažení ruských jednotek za hraniční linii do 24. února, aby se obnovil proces vyjednávání, označil šéf ruského ministerstva zahraničí za „naprosto frivolní přístup“. a dodal tradiční „zvláštní provoz probíhá podle plánu“. Právě opakování této fráze jako mantry však naznačuje, že všechno je naopak, nejde to tak, jak bylo v Rusku plánováno. Proto je tak důležité nepolevovat tlak na Ruskou federaci v rozporu s prohlášením tureckého ministra zahraničí, že „Turecko považuje za zcela legitimní a oprávněné požadavky ruské strany na odstranění překážek vývozu zboží z Ruska v r. výměna za zajištění přepravy obilí, slunečnice a slunečnicového oleje z Ukrajiny“.

  Nevyhnutelnost revoluce. Jak kremelský trpaslík mobilizoval zemi k válce a urychlil rozklad „velkého“ Ruska.

Cavusholu také řekl Lavrovovi, že je připraven zorganizovat schůzku v Istanbulu, aby projednala podrobnosti mechanismu „obilního koridoru“ navrženého OSN. Ale ruský ministr svým obvyklým způsobem odpověděl, že v potravinové krizi nevidí globální katastrofu, a také řekl: „Oceňujeme zájem OSN nějak se spojit, označit svou přítomnost. Ale upřímně řečeno, kromě nějaké symboliky to nic nepřidá. To znamená, že Rusko znovu otevřeně ignoruje zásady mezinárodního práva a cítí byť sebemenší podporu a pokračuje ve svých rozhořčeních s obnovenou vervou.

Podpora odstranění sankcí proti Rusku se ve skutečnosti rovná podpoře jeho válečných zločinů. Rusko je vyděračský stát, který k dosažení svých cílů neváhá používat teroristické metody a dokud bude dál vést válku v největším státě Evropy a terorizovat celý svět, musí být co nejvíce izolován. Toto setkání opět ukázalo, že s Ruskem nelze vést mírová jednání, rozumí se pouze jazyku síly. Tlak a sankce by se proto měly zvyšovat jen do té doby, než bude agresor zničen.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com