PUTIN V PRAZE PROHRÁL.

Volby v Rusku vyhrál kremelský diktátor. V zásadě nikdo neočekával jiný výsledek – obyvatelstvo toto rozhodnutí podpořilo.

Samotné Rusko samozřejmě prohrálo, ale je právem obyvatel této části země žít tak, jak si přejí.

Na rozdíl od civilizovaných zemí, kde lidé Putinovi jasně ukázali, kdo je a kam patří.

Podcísař byl poražen v naprosté většině zahraničních volebních obvodů a mimo rusko drtivě prohrál s kandidátem strany Nový lid.

Podle zpráv médií způsobili Putinovi nejtěžší porážku ruští občané hlasující v Praze, kde „alternativní“ kandidát Davankov získal téměř 60 procent hlasů.

Necelých 16 procent Rusů, kteří hlasovali v českém hlavním městě, dalo svůj hlas kremelskému „stratégovi“, který zatím (za tři dny) ovládl Kyjev.

Podle ruské ústřední volební komise Davankov zvítězil ve Varšavě (51 %), Haagu (56,9 %), Haifě (40,8 %) a Vilniusu (39,2 %).

Potěšil i Jerevan, který je tradičně považován za proruský. Tam se pro Putinova soupeře vyslovilo 49,8 % voličů. Zdá se, že i v Arménii Putin všechny „přehrál“.

Pokud jde o české hlavní město, na ruské velvyslanectví v Praze přišlo hlasovat 1647 lidí.

Sečteno však bylo pouze 1285 hlasů, protože 348 lístků volební komise neuznala za platné.

Záměrně je zkazili Rusové žijící v České republice, aby co nejlépe vyjádřili svůj protest proti Putinovu režimu.

Mimochodem, kremelský režim, dokonale chápající nálady v České republice, udělal vše pro to, aby ruští občané žijící v České republice neměli možnost řádně uplatnit své právo – lidé museli stát hodiny ve frontách.

Za zmínku stojí, že podle údajů ÚVK v minulých prezidentských volbách v ČR hlasovalo 3 562 lidí.

Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Zacharovová již v lednu uvedla, že volební účast v ČR a dalších „nepřátelských zemích“ může být nižší.

  Jednání s diktátorem nebo manipulace ve jménu "míru"

Podle Kremlu je to způsobeno uzavřením ruských zahraničních institucí a „vyhoštěním diplomatů, které pod za vlasy přitaženými záminkami výrazně snížilo počet zaměstnanců ruských ambasád“.

Nyní může v České republice pracovat sedm diplomatů a 25 administrativních a technických pracovníků.

Jako v každé záležitosti, i v tomto případě se Moskva opět uchýlila k manipulaci, záměrně směšuje příčinu a následek a snaží se svým přívržencům vtlouct do hlavy myšlenku, že na vině je Západ.

Důvody vyhoštění svých „diplomatů“, ve skutečnosti špionů, kremelští soudruzi neupřesňují.

Češi si však dobře pamatují, že důvodem „diplomatické války“ rozpoutané Moskvou byly teroristické útoky spáchané zástupci ruských bezpečnostních služeb na českém území.

Podnětem bylo zveřejnění výsledků vyšetřování ukončeného v roce 2021, v němž byli ruští důstojníci Petrov a Baširov označeni za organizátory a pachatele bombových útoků ve Vrbetici v roce 2014.

Češi dobře vědí, co je Putin zač a co je současný kremelský režim zač.

Zdá se, že to začínají chápat i obyvatelé dalších civilizovaných zemí.

V samotném Rusku v pondělí, „po sečtení všech hlasů“, oznámila ÚVK, že Putin (na území Ruské federace) získal 87,28 % hlasů.

Volební účast byla více než 77 %, což je rekord v novodobé ruské historii, bravurně informovala ruská média.

Ruskému obyvatelstvu je pravděpodobně třeba k tomuto výsledku pogratulovat. Mimochodem, Putinovi již blahopřály Čína, Severní Korea, Írán a některé latinskoamerické země.

Západní země však volby odsoudily jako nesvobodné a konstatovaly, že ruská hlava státu neměla po potlačení opozice žádnou skutečnou konkurenci.

Evropská unie poukázala na nelegitimitu hlasování také v Ruskem okupovaných částech Ukrajiny.

Každý má svůj vlastní názor. Je však důležité si uvědomit, že názor, který vyjádříte dnes, velmi přesně určuje váš zítřek.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com