Rusko prohrává na diplomatické frontě, ale chce se pomstít…

Zločiny Ruska proti Ukrajině 6. června 2022 roku projednávané v Radě bezpečnosti OSN v New Yorku. Jednání se zúčastnil i předseda Evropské rady Charles Michel. Obvinil Kreml z válečných zločinů, lží a vytváření globální potravinové krize. Po zdrcující kritice ruský velvyslanec při OSN Vasilij Něbenzja ze setkání uprchl.

Nutno podotknout, že ruská diplomacie v poslední době zažívá významnou krizi: nedaří se jí je vydírat, aby proti nim zrušila sankce, nepustila do letadla ruského ministra zahraničí Sergeje Lavrova. Nyní Vasyl Nebenzia nevydržel pravdu a nakopl si paty. Místo toho sílí diplomacie Ukrajiny a celého civilizovaného světa.

Znovu to ukázal útěk ruského diplomata z Rady bezpečnosti.

Ruský velvyslanec při OSN chtěl samozřejmě takovou demarší publiku ukázat, jak je velmi nespokojený s tím, co považoval za křivé obvinění pana Michela. Nicméně marně. Tato praxe, zvláště když ji dnes používají ruští diplomaté, už kolegové nevnímají jako vhodné politické gesto a na nikoho nezapůsobila.

Zřejmě, aby Nebenziho počínání nějak dohnal, první zástupce stálého představitele Ruské federace při OSN Dmitrij Poljanskij vymyslel a zveřejnil následující vysvětlení: odešel ze sálu Je prostě úžasné, co Evropská unie a její vůdci degradovali.“

Pro všechny adekvátní lidi světa útěk Vasyla Nebenziho ze sálu svědčí o krizi argumentace ruské strany ohledně situace na Ukrajině. Nakreslíme-li analogii s mezilidskými vztahy, pak když jeden člověk nemá co odpovědět na správně předložené argumenty druhého člověka, hrdě se otočí a s hrdým pohledem odchází. No, v případě Rusů ještě umí mávat pěstí.

Ztráta ruské diplomacie nabírá na obrátkách. To platí zejména na pozadí jejich vojenských porážek na frontě. Přední země již neakceptují ruské hrozby a poskytují Ukrajině mnohamiliardovou finanční pomoc a také moderní smrtící zbraně, i když ne v plné míře.

  Zelenskyj v neděli vyrazil na frontu, navštívil Lysyčansk a Soledar

Když pochopíme možnost odvety ruských sil a analyzujeme kontext projevů ruských diplomatů, jako je možná budoucí potravinová krize, kdy ze všeho obvinili Spojené státy, můžeme předvídat, že Vasyl Nebenzia může nyní změnit taktiku svých projevů.
V následujících možných projevech ruský velvyslanec při OSN Vasilij Nebenzja pravděpodobně zmíní Ukrajinu v následujícím kontextu:
– Ukrajinští nacionalisté záměrně ničí obilí v Mariupolu;
– zničení zásob obilí z Mariupolu ukrajinskými nacionalisty během ústupu ukázalo celému světu pravou tvář Kyjeva;
– Kyjev s podporou Západu iniciuje potravinovou krizi ve své zemi a ve světě;
– V blízké budoucnosti bude sama Ukrajina drze vydírat Západ a bude požadovat vysoce přesné zbraně výměnou za vývoz obilí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com