Zločiny Ruské federace na Ukrajině

Dnes byla nalezena těla dvou mužů, kteří zemřeli při ostřelování Rusy v Lisičansku. V Severodonecku provádí nepřítel uprostřed města nepřetržitý letecký průzkum s drony a upravuje palbu. Oblasti poblíž mostů byly opět silně ostřelovány. Dvakrát zasáhli Azot – kontrolní stanoviště a léčebná zařízení byly zničeny. Útočníci pálili na Lisičansk, Metelkino, Borovskoye, Belaya Gora, Ustinovka, Nikolaevka, Belogorovka. Zahájili nálety u Belaya Gora, Mirnaya Dolina a raketový útok v oblasti Verkhnekamenka. 16 domů bylo poškozeno v Novoivanovce, 9 v Nikolaevka a 6 v Nyrkovo.

Ve vesnici Metelkino u Severodonecku byli v důsledku ostřelování ruskými válečnými zločinci zabiti koně z KSK Virtuoso. V době míru byl tento klub oblíbený u obyvatel nejen Severodoněcku, ale také mnoha okolních měst. Teď už nezbylo nic. Vše shořelo.

Ruští útočníci stříleli v noci na Seredinu-Buda v oblasti Sumy. Nepřítel zahájil palbu dvakrát – od 4:00 do 5:00 a v 7:00. Stříleli z minometů na obytné oblasti města. Bylo poškozeno nejméně 10 soukromých domů a hospodářských budov. Jeden dům byl zničen požárem poté, co byl zasažen nepřátelskou municí. Informace o zraněných či mrtvých se stále upřesňují.

Během dne útočníci stříleli na Nikolajev raketami Kh-55 na průmyslovou zónu, večer – „Kalibrem“ z Chersonské oblasti. Jedna raketa byla zničena naší armádou. Dva skončili v továrně na plastová okna, další – v obytném domě a další – v uzenářství. Požár v závodě a v dílně na celkové ploše cca 400 metrů čtverečních. m je lokalizováno. Předběžně nejsou žádné oběti, rozsah ničení se upřesňuje.
V Novomoskovském okrese v Dněpropetrovské oblasti explodovala palivová nádrž.

Záchranáři bojovali 14 hodin s požárem, který způsobil nepřátelský raketový útok. Jeden záchranář zemřel, dva skončili s popáleninami v nemocnici. Tento útok způsobil mnoho problémů – celkem bylo zraněno 13 lidí.

Ruská armáda opět ostřelovala Guljajpol v Záporožské oblasti. Během minulého dne armáda ruské armády znovu střílela na domy obyvatel Guljaj-Polye. V důsledku ostřelování zasáhly granáty několik desítek soukromých objektů. Úlomky raket také poškodily prodejnu a administrativní prostory pobočky distribuční zóny Orechovského. Jsou v nich rozbitá okna, osekané fasády a střešní krytiny. Existují oběti se zraněními různé závažnosti.

  Macron a Zelenskyj chtějí další protiruské sankce, Paříž dodá obrněnce

Večer 19. června zahájila nepřátelská letadla raketový útok na Očakovo – jsou mrtví. Podle velení se útočníci ve snaze zničit přístavní infrastrukturu zároveň dostali do soukromého sektoru a poškodili několik budov. Následkem nárazu byla jedna osoba usmrcena a další dva byli zraněni. Informace o celkových ztrátách a zničení se upřesňují.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com