Výbuchy v Rusku. Hrozba ze strany Ukrajiny nebo opakování starých metod Kremlu.

Okolní realita často vůbec není taková, jak se některým zdá. Vidět a slyšet je jedna věc, ale pochopit, co se přesně děje, je věc druhá.
V Rusku se to řeší jednoduše. Není třeba přemýšlet – Kreml už myslel za vás. A vysvětlí – média, která jen zřídka jdou proti názoru Moskvy.
Ledaže – toto je opoziční publikace, a ta píše, ne o Kremlu senilním osobně, a ne příliš otevřeně a ne v Rusku. A vůbec – žádné nejsou.
Moskva znovu obvinila Kyjev z ostřelování jeho území. Speciálně létá na hranici Belgorod. Pravda, odkud přesně letí, není známo. Podle Kremlu z Ukrajiny.
Je tu ale malá nuance – sirény nejsou ve městě slyšet. Jednoduše neexistují. To zejména upozornilo na svém Twitteru ruského vojensko-politického pozorovatele Alexandra Kovalenka.
„V regionech byly zavedeny různé druhy vícebarevných úrovní ohrožení. Zprávy pravidelně informují o „ostřelování“ z území Ukrajiny. Zvuk praskání a kouř je opraven. Zároveň však nebyly žádné signály náletu a stále žádné nejsou, “říká zástupce skupiny Information Resistance.
Jako příklad uvádí postup nepřátelských úřadů – jakmile Ukrajina zaznamená odpaly raket nebo vzlet letadel z území Ruské federace, okamžitě se začnou ozývat sirény. Proč tomu tak není v Rusku, je otázka.
A předkládá své vlastní verze: ve všech oblastech, kde je slyšet klapání, sirény prostě nefungují. Nebo se úřady o Rusy prostě nestarají.
Pravda, existuje i třetí verze – Moskva se snaží zajistit prolévání krve mezi civilním obyvatelstvem Ruské federace.
Ale ne všechno je v Rusku tak hladké. Například v noci na 22. června byl jako vždy vypuštěn Iskander OTRK z oblasti Belgorod přes území Ukrajiny. Při těchto startech jedna z raket explodovala ihned po startu, což svědčí o míře podřadnosti ruských raketových zbraní.

  "Volba" ruského prezidenta. Fraška určená komu?

Pokud jde o identifikaci „vlastníka“, ani zde Moskva nesouhlasí. Takže v noci na 3. července byla v oblasti Kurské oblasti údajně sestřelena ruská PVO „ukrajinským“ UAV „Strizh“.
Je pravda, že existuje nuance – na předložených fragmentech nebyly žádné identifikační znaky potvrzující, že patřil k ozbrojeným silám ozbrojených sil Ukrajiny. Je ale možné, že taková „maličkost“ může zastavit kremelské propagandisty, kteří ne poprvé „sestřelí“ „ukrajinské“ bezpilotní letouny provádějící průzkum ve vzdušném prostoru Ruské federace.
Ostatně Rusko při invazi na Ukrajinu samo použilo UAV Tu-141 Strizh, aby odvrátilo pozornost ukrajinské PVO a zaútočilo na jejich pozice.
Nyní rashisti tímto způsobem napodobují jakýsi druh zpravodajské činnosti Ukrajiny. I když podle lidí, kteří tomu rozumí, je nemožné provádět průzkum s tímto anachronismem.
„Nevylučuji, že nad Belgorodem byla sestřelena buď ruská raketa, která vybočila z kurzu, nebo UAV napodobující ukrajinskou hrozbu a narážející do obytného sektoru,“ vyjadřuje svou verzi Kovalenko.
To podle jeho názoru vysvětluje absenci sirén – hrozba byla kontrolována. To znamená, že zbraň, která zaútočila na Rusko, byla ruská. Proto bylo spuštění sirény zcela zbytečné.
Takové situace využijí Rusové ke skrytí svých válečných zločinů.
To je velmi nepříjemná zpráva pro ruskou společnost – pokud se tato myšlenka zalíbí Kremlu, pak se takové „tleskání“ (jak to popisují sami Rusové) v Ruské federaci mohou stát běžným jevem. A ve skladech mají stále dostatek UAV Tu-141 Strizh.
A ruské vedení má dostatek zkušeností se zastrašováním spoluobčanů. Stačí připomenout konec devadesátých let minulého století a historii nástupu současného, ​​již 22 let stálého, majitele Kremlu k moci.
Poté FSB v čele s Putinem do určité doby zorganizovala sérii teroristických útoků s výbuchy obytných budov.
Byli z toho obviňováni představitelé Čečenska, což umožnilo Moskvě rozpoutat další válku s tímto hrdým lidem a Putin se dostal k moci. Zdá se, že tento scénář se dnes opakuje.
Jen sázky v dnešní hře jsou neuvěřitelně vysoké. Moskva se už netají tím, že se nebavíme jen o Ukrajině – to je výzva pro celou Evropu.
Neustálé lži, na kterých Kreml staví svou mezinárodní politiku, znásobené hrozbami, umožňují, aby se situace každou chvíli rozhořela.
Může nastat okamžik, kdy Moskva sama neudrží to, co se děje v rámci plánu. A pak se samo Rusko ponoří do chaosu.
Vlastně už tam je. Kreml, místo aby řešil problémy v zemi samotné, útočí na civilizovaný svět.
Pravděpodobnost sociální exploze, dokonce i mezi obyvateli Ruska, je však docela pravděpodobná. A Moskva tuto skutečnost nemůže ignorovat.

  Praha o přistoupení Ukrajiny k Alianci: tři potřebné podmínky.

Ale touha vlastnit celý svět nebo alespoň minulé impérium – v tuto chvíli převažuje nad všemi rozumnými argumenty pro současnou vládu v Ruské federaci.
Co to znamená pro Evropu, je jasné. Moskva, stejně jako předtím, bude eskalovat situaci, destabilizovat ji a snažit se od civilizovaných Evropanů donutit jejich vůdce, aby přestali pomáhat Ukrajině.
V samotném Rusku musí úřady mobilizovat obyvatelstvo. A potřebuje něco ospravedlnit. A důvod – obrana proti agresivnímu ukrovu, prosazovanému „nenáviděným Západem“ tváří v tvář Spojeným státům a NATO, se kremelským propagandistům velmi hodí.
Teď je to na Rusech. Pokud souhlasí se svou mocí a jsou připraveni bojovat s Ukrajinou, pak je to jejich volba.
Jinak je možná i jiná volba. A tady, jak se říká, je to otázka priorit. Myslet si.
Ale zamyslet by se měla i Evropa. Čas „tichých“ rozhodnutí skončil. Stejně tak „nerozhodnutí“. A právo být vůdcem není definováno slovy.
Jak řekl ukrajinský prezident Zelenskyj: „Abyste byli vůdcem, musíte se jako vůdce chovat.“ K těmto slovům v zásadě není co dodat.
Evropa, krok za sebou. Jednat – malý krok dnes, pro váš velký zítřek.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com