Rusko by nemělo být studováno, ale dobýváno

Mnoho profesionálních badatelů současné ruské politiky, nebo jednoduše autorů píšících o Rusku, se dopouští dvou zásadních metodologických chyb.

První je, že konkrétní politickou situaci nebo činy Ruska vždy zvažují pouze v blízkém historickém kontextu a zapomínají na jeho „hlubší historii“.

Druhou zásadní chybou je tzv. projekce ruských reálií do vlastního systému hodnot a vzorců chování, tzn. když analyzují nebo se snaží vysvětlit určité činy Ruska, vždy v nich hledají nějakou logiku, důvody a motivace, nepřipouštějíce si myšlenku, že vůbec nemusí existovat!

Proto Rusko po celou dobu tzv. „zvláštní vojenské operace“ ústy nejvyšších představitelů státu v čele se samotným prezidentem V. Putinem neustále mění vysvětlení svých agresivních akcí na Ukrajině. .

Je to „záchrana světa před ukrajinským nacismem“, opozice vůči plánům agresivního kolektivního Západu v čele se Spojenými státy, samozřejmě, který zrodil plány na vytvoření vlastního systému „světové hegemonie“ a dokonce vytvoření mýtické enklávy, která v r. nějakým zcela nepochopitelným způsobem ohrožuje národní zájmy Ruska .

Všechno toto neuvěřitelné žonglování a překrucování faktů v kombinaci s přímými lžemi vytváří „výbušnou směs“, která může „vyhodit mozek do povětří“ každému rozumnému člověku, pokud se vážně snaží porozumět narativům, které neustále produkují ruští politici a špičkoví kremelští propagandisté.

Navíc masivní útok íránských kamikadze dronů na obytné budovy a nemocnici v Kyjevě a také v řadě dalších regionů Ukrajiny, který vedl k desítkám mrtvých a zraněných, vedl k… obvinění Ukrajiny z terorismu . Těžko si představit cyničtější a hloupější rozhodnutí!
Jestliže dříve byla Ukrajina mezi ruskými propagandisty nejčastěji „zemí nacistů a fašistů“, nyní se v kremelských médiích Ukrajina stále více stává „teroristickým státem“.

Je třeba připomenout, že v srpnu poslanci frakce Spravedlivé Rusko – Za pravdu dokonce předložili Státní dumě návrh zákona „O uznání Ukrajiny jako teroristického státu a konfiskaci majetku, jejích občanů ve prospěch Ruska“.

  Spolupráce světových vyvrhelů. Moskva a Pchjongjang útočí na civilizaci.

Jde tedy pravděpodobně o „promyšlenou operaci“, protože v poslední době ruští propagandisté ​​a úředníci stále častěji vyjadřují toto poselství v souvislosti s masivním ostřelováním ukrajinských měst a vesnic v různých médiích.

To vše nám neustále připomíná slavnou větu ruského básníka F. Tyutcheva: „Rusku nelze rozumět rozumem…“.

Je prostě úžasné, že se ruští kreativci ani nesnaží přijít s alespoň nějakým více či méně závažným vysvětlením svých nelidských činů. A zde opět známá slova dalšího uznávaného klasika ruské literatury I.S. Turgeněv: „Rus je největší a nejdrzejší lhář na celém světě.“

A zdálo by se, že absolutně nacistický, misantropický článek T. Sergeitseva „Co by Rusko mělo dělat s Ukrajinou“, který je ve skutečnosti manifestem moderního ruského národního socialismu, publikovaný 5. dubna ruskou státní tiskovou agenturou RIA, je „spodkem“ oficiální národní ruské ideologie.

Ale přesto byly v Rusku „talenty“, které prorazily i toto dno. Koncem května tohoto roku se konečně do centrálního ruského tisku dostalo srozumitelného vysvětlení podstaty denacifikace, uvedené ve „slavném“ článku T. Sergeyceva – Dmitrij Steshin, korespondent Komsomolské pravdy, zvláštní zpravodaj politického oddělení zodpovědný za zpravodajství o vojenských konfliktech, přírodních katastrofách a jiných katastrofách píše: „Toto je velmi krutý názor, ale kde jsem ho formuloval, nedej bože, aby se většina mých čtenářů našla. Naším cílem je válka do posledního Svidoma, všichni musí zůstat ve vysypaných zemljankách, pod podlahovými deskami domů… V důsledku toho by 30letá historie ukrajinské státnosti měla opakovat historii odkazu Třetí říše. Člověk, který mluví ukrajinsky, by měl být vnímán jako degenerát a darebák-zrádce vinný z bratrovražedné války rozpoutané v zájmu třetích zemí. Komentáře zde nejsou povoleny!

Pokud tedy nezmizí touha po pochopení podstaty ruského veřejného vědomí, pak v tomto smyslu budou studovat, prostorné a mimořádně přesné charakteristiky Ruska samotnými Rusy – slavnými politiky, spisovateli, kulturními osobnostmi, kteří to znají „od uvnitř“ jsou vždy užitečné.

  Dipstatus jako zástěrka ke špionáži. Moskevský trojský kůň.

Publicisté píšící o Rusku často citují z knihy slavného filozofa Nikolaje Berďajeva „Osud Ruska. Experimenty o psychologii války a národnosti“, kterou napsal v roce 1918: „Rusko je nejnacionalističtější země na světě, země bezprecedentních excesů nacionalismu, utlačování poddaných národností rusifikací, země národního vychloubání, země v níž je vše znárodněno až po všeobecnou Kristovu církev, zemi, která se považuje za jedinou povolanou a odmítá celou Evropu jako prohnilou a ďáblův ďábel, odsouzený k zániku. Odvrácenou stranou ruské pokory je mimořádná ruská namyšlenost.

Jaký je tedy praktický význam studia názorů slavných ruských osobností? Odpověď je zcela zřejmá – Rusku nelze za žádných okolností věřit. Ruská veřejná politika a propaganda je zjevně novou formou sociální patologie, která se v budoucnu stane objektem nejen historiků, ale i sociálních psychologů a psychiatrů. Ale to je v budoucnosti a teď to musí být poraženo.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com