Rusové se soustředí na vytvoření kontroly nad Luhanskou oblastí, tvrdí Ukrajinci

Ruské invazní jednotky ostřelují ukrajinské pozice podél celé frontové linie, přičemž útočí ve směru na obce Novoluhanske a Spirne v oblasti východoukrajinského Bachmutu. Ve své pravidelné ranní zprávě o vývoji bojů to dnes uvedl ukrajinský generální štáb. Hlavní úsilí nepřátelských sil se podle něj soustředí na vytvoření kontroly nad územím Luhanské oblasti v rámci jejích administrativních hranic.

„Nepřítel přijímá opatření k obnově infrastruktury v týlových oblastech,“ píše ukrajinské velení. Generální štáb přitom nezmiňuje jmenovitě situaci ve městě Lysyčansk, jehož dobytí ruskými jednotkami ukrajinské velení potvrdilo v neděli a Moskva následně vyhlásila vítězství v celé Luhanské oblasti na východě země.

„Ve směru na Bachmut podniká nepřítel útoky směrem na osadu Novoluhanske, boje pokračují,“ tvrdí generální štáb. „Za podpory dělostřelecké palby a letectva agresor obnovil útoky ve směru na osadu Spirne, s částečným úspěchem, nepřátelské akce pokračují,“ hlásí dále velení ukrajinských ozbrojených sil.

Ukrajinští vojáci podle něj naopak odrazili útok ve směru na obec Dolyna u města Slovjansk. Tvrzení ale není možné ověřit z nezávislých zdrojů.

V Charkovské oblasti na severovýchodě země pak podle něj ruské invazní síly soustředí své hlavní úsilí na udržení obsazených linií a zabránění postupu ukrajinského vojska. Ukrajinské letectvo raketové a dělostřelecké jednotky pokračují v úderech na ruské pozice v Chersonské oblasti na jihu země, uvedl štáb.

ČTK

  Na Slovensku vede Korčok vede nad Pellegrinim v 1. kole voleb prezidenta

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com