Kariéra německého kancléře je ohrožena

byznysnoviny.cz/

Večírek s drogami a vyhlídka na skandální kriminální případy – tak probíhal poslední víkend německého  kancléře.

V každém případě jde o situaci, kterou vykreslují ruská a proruská média. „Hák, na kterém německé elity pověsily Scholze“ – takové a podobné charakteristiky šíří kremelský tisk a snaží se ukázat, jak beznadějná je situace pro německou kancléřku.

Co se stalo a proč se Ruská federace stala tak aktivní. Scholz, přes veškerou svou nerozhodnost a dokonce i jistý prokremelský postoj, v poslední době začal projevovat důvěru v podporu Ukrajiny a „odplouvat od Moskvy“.

Tento stav nemohl Kreml v žádném případě uspokojit a případ, který se objevil s „drogovou párty“, byl skvělým důvodem k píchnutí do německé kancléřky.
Politik se tedy zúčastnil soukromého večírku pořádaného poslaneckým klubem ČSSD (SPD). Akce se kromě Scholze zúčastnili i další vrcholní němečtí politici. Celkem se „svátku“ zúčastnilo asi tisíc hostů. Německý portál „Tagesschau“ později uvedl, že během akce byly osmi dívkám vsunuty do nápojů „drogy znásilnění“.

Droga podle policie vyvolává u člověka při konzumaci v malém množství euforii se zvýšením dávky – ospalost a ztrátu paměti.

Podle vyšetřování si jedna z dívek po účasti na večírku, kde jedla a pila, ale nepila alkohol, stěžovala na závratě, malátnost a ztrátu paměti. Druhý den ráno si dívka nemohla vzpomenout na uplynulý den. V tuto chvíli ještě nejsou k dispozici výsledky provedeného toxikologického vyšetření. Po pachateli pátrají.
Samozřejmě je příliš brzy hovořit o míře Scholzova zapojení do toho, co se stalo. Pokud se ale informace poskytnuté Tagesschau potvrdí, nebude to mít nejpozitivnější dopad na rating německé kancléřky.

Navíc vzhledem k zájmu Moskvy Němce zdiskreditovat se na toto téma pravděpodobně jen tak nezapomene.

Sám Scholz se k dnešnímu dni nevyjádřil, ale to nesnižuje šanci, že německý kancléř po svém britském protějšku přijde o svůj post kvůli sexuálnímu skandálu.

  "Neptun", který zničil "Moskvu", půjde z aukce na podporu Ukrajiny

Připomeňme, že 7. července Johnson oznámil svou rezignaci poté, co se objevil skandál, ve kterém jeden z ministrů britského kabinetu obtěžoval muže neslušnými návrhy.

Zajímavostí je, že oba (Johnson a Scholz) byli pro Kreml každým dnem více závadní a skandály s nimi spojené vznikaly pro Moskvu velmi příhodně.
Dá se tedy předpokládat, i když se to zdá příliš konspirační teorie, že do organizace mohou být zapojeny speciální služby Ruské federace.
Rusko dnes potřebuje za každou cenu ukázat, že aktivita na proukrajinské frontě je pro každého evropského politika dost nebezpečná.

Moskva nejprve nepřímo a poté přímo začala Evropě vyhrožovat důsledky za podporu Ukrajiny.

Dalším hororovým příběhem Kremlu je narativ, že bez ruských zdrojů bude Západ (především EU) čelit vysoké inflaci, recesi a depresi. To znamená, že pomoc Ukrajině vede k záporu v samotných západních zemích.

A funguje to. Již dříve někteří Němci vyzvali německou kancléřku k rezignaci a komentovali jeho prohlášení, že Rusko používá plyn jako zbraň.

Obyčejní Němci ve skutečnosti nechtějí nést odpovědnost za pomoc Ukrajině. Samozřejmě, že ve skutečnosti nechtějí čelit pravdě. Ostatně tím, že Německo dodává Ukrajincům to, co tolik potřebují k ochraně před ruskou agresí, chrání se tak samo.

Zároveň umožňuje ukrajinskému lidu bránit celou Evropu bez přímé přítomnosti Němců, Francouzů a dalších občanů EU na bojišti.

Situace, ve které se Scholz ocitl, není příjemná. Politik této úrovně musí samozřejmě počítat své činy několik kroků dopředu. Stejně jako pochopení, že odpůrci budou situaci kolem eskalovat.

Se všemi konvencemi a výhradami je hlavním odpůrcem Berlína, stejně jako celého civilizovaného světa, v tuto chvíli Moskva. Je to kremelská soudní média se zvláštním potěšením roztočit skandál kolem jména Scholz, stejně jako to udělala s britským premiérem Johnsonem.

  "Musíme být připraveni tady a teď." Praha přezbrojuje armádu.

A to je jen začátek. Nyní je polovina léta a podzim je za dveřmi. A to je opět důvod k vydírání Evropy plynem. A Kreml to udělá. Otázkou je, do jaké míry jsou Evropa, a zejména její občané, připraveni takové jednání Moskvy vědomě vnímat.

Bez jasného pochopení toho, že budoucnost kontinentu lze budovat pouze odpovědným řešením dnešních výzev, není možné pokročit vpřed.

Moskva bude hledat další a další důvody a způsoby, jak donutit Evropany, aby se odvrátili od Ukrajiny a nadřazovali své výhody nad vlastní bezpečnost, v krátkodobém horizontu, aby získali imaginární výhody.

Pravda, v co se takové chvilkové výhody promění, si Evropa dobře pamatuje. Stačí připomenout rok 1968 – Pražské jaro. Pro Čechy je to zlom v historii, okamžik, kdy se zrodil národ.

A i kdyby tenkrát, před půlstoletím, de facto zvítězil Kreml, potlačil povstání občanů Československa, dnes může Praha hrdě říci – jsme Evropané.

Dnes je Ukrajina na stejné cestě. A míra, do jaké je Evropa připravena hájit své zájmy, aby to znělo v souladu s Kyjevem, zaručuje mír jak Ukrajincům, tak jejich kontinentu.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com