Síla ukrajinského ducha podporovaná západními zbraněmi. Moskva je vyřazena

Ukrajina, 11. července. Ukrajinská armáda demonstruje „druhou armádu světa“ její skutečnou situaci.

Novým symbolem této války se stala Nova Kakhovka. Kolik jich už bylo – nepočítat. Byla Bucha, Mariupol a teď bude Kakhovka. Nový. Jak symbolické – Ukrajina vstupuje do nové etapy osvobozovací války – ve městě s tímto názvem.

Ukrajinské obranné síly začaly ničit obranu ruských jednotek.

„Začali jsme pozorovat, jak začaly explodovat sklady s municí, munice, velitelská stanoviště, velitelská stanoviště. To mělo nepříjemné důsledky pro předsunuté jednotky, které byly použity v takzvané ofenzivě,“ uvedl ukrajinský vojenský expert Oleksandr Kovalenko.

Poznamenal, že to vedlo ke zpomalení postupu Rusů, protože se zhroutila jejich logistická struktura.

„Jsou nuceni to udělat, protože jejich systém velení a řízení se začal hroutit právě kvůli tomu, že není dostatek munice a neexistuje stoprocentně účinná komunikace a řízení kvůli zničení velitelských a kontrolních stanovišť.“ pokračoval odborník.

To podle něj vedlo k poklesu ostřelování podél frontové linie z raketového a kanónového dělostřelectva.

Vojenští experti jednomyslně tvrdí, že „ukrajinské ozbrojené síly jsou ve formátu první fáze ničení ruského systému velení a řízení vojsk“. Poznamenávají, že v noci z 11. na 12. července všichni viděli, jak byla zničena základna protivzdušné obrany poblíž Lugansku.

„Toto je druhá fáze první fáze – začali jsme ničit jejich protivzdušnou obranu. Týden nebo dva týdny a tato fáze bude také dokončena a nebudeme moci mluvit o žádných globálních útočných schopnostech Rusů, to nebude existovat,“ shrnul ukrajinský vojenský specialista.

Pohohe, válka vstupuje do nových skutečností a Moskva se v nich ocitá ve velmi choulostivých podmínkách. Ukrajinská armáda neprokazuje jen touhu a odvahu – vojáci a důstojníci Ozbrojených sil Ukrajiny prokazují neuvěřitelnou zručnost a přesnost v zacházení se zbraněmi dodanými západními spojenci.

  Ruská agrese: Úmyslný útok na doněckou tržnici odhaluje propagandistickou taktiku

Taková aktivita, a co je nejdůležitější, výjimečná přesnost ukrajinské armády, je pozdravem Moskvy od západních spojenců Kyjeva.

Ne nadarmo se Kreml této podpory tolik bojí a všemožně se jí brání. Pravda, postupem času není takový odpor pro ruské vedení snadný a jeho účinek je stále menší.

Kreml však nevidí jinou cestu, jak v těchto pokusech pokračovat. Ostatně trumf, který má Rusko v podobě obrovské zdrojové převahy nad Ukrajinou, se postupně vytrácí a „nevyčerpatelnost“ kremelské surovinové základny se ukázala jako ne tak zřejmá.

To je další chybný odhad moskevských stratégů – něco jiného je bojovat s Ukrajinou a něco jiného je pro zcela civilizovaný svět, který se postavil na stranu ukrajinského lidu, tedy na stranu spravedlnosti.

Ano, svět získal úplně jinou podobu, než byl před 24. únorem letošního roku. Ale koneckonců, Putin měl šanci i po anexi Krymu a vypuknutí války na východě sousedního státu.

Vzpomeňte si, jak tolerantně dal Biden kremelskému diktátorovi příležitost důstojně se ze situace dostat. To, co později Macron spolu se Scholzem nazvali „záchranou tváře“ prezidentovi Ruské federace. Ano, přesně tohle mu umožnila hlava Spojených států.

Majitel Kremlu však kvůli své nedostatečnosti nebo něčemu jinému (teď už je to jedno) nevyužil šance, kterou mu velkoryse poskytl prezident Ameriky.

Téměř rok byl Biden ve vztahu ke Kremlu označován za slabého a nerozhodného a někteří přímo říkali, že americký prezident prohrál v nepřítomnosti duel s vůdcem Ruska.

Nyní Biden posílá pozdravy Putinovi s pomocí Himars. Stačí říci, že v důsledku působení těchto zbraní ukrajinská armáda zničila téměř celý velitelský štáb 106. výsadkové divize ruských okupantů.

„Ozbrojené síly Ukrajiny – první armáda světa nutí okupanty ke gestům dobré vůle – opustit chat,“ řekl poradce šéfa vojenské správy regionu.

  Dobrý car a nešťastní bojarové, nebo můžete uvěřit Putinovým slovům?

Okupanti se snaží zadržet ofenzivu ukrajinských obranných sil na jihu země, ale ruská armáda, jak se ukázalo, není schopna odolat ukrajinské armádě, nyní vyzbrojené západními zbraněmi.

Jediné, co umí, je šířit fake news. Takže v reakci na prohlášení ukrajinské strany, že v pondělí večer ozbrojené síly Ukrajiny zaútočily na ruský muniční sklad v Nové Kachovce v Chersonské oblasti (město je pod kontrolou Ruské federace), uvedli zástupci okupačních úřadů. že k výbuchům došlo ve skladech s minerálními hnojivy.

Je třeba si uvědomit, že Novaja Kakhovka je pro ruské síly strategicky důležité město na jihu Ukrajiny, které dobyly první den invaze. Vedle je vodní elektrárna Kakhovskaya (HPP) a vodní stavby Severokrymského průplavu, který dodává vodu z Dněpru na Krym. Ruské jednotky využívají město jako týlovou základnu a logistické centrum.

Ruská státní média s odvoláním na své vlastní zdroje nejprve informovala o útoku na Kakhovskaya HPP. O pár hodin později však byla ústy zástupce vedoucího okupační správy Stremousova informace o vodní elektrárně popřena.

Podle BBC News Ukraine jde již o patnáctý úder ukrajinské armády na ruské muniční sklady a vojenské základny na okupovaných územích Ukrajiny za poslední dva týdny.

Tyto arzenály se nacházejí hluboko v týlu ruských jednotek a donedávna byly pro Ozbrojené síly Ukrajiny nedosažitelným cílem.

Předtím ukrajinská armáda zasáhla sklady a velitelská stanoviště nepřítele, ale udělala to přímo na frontě nebo v důsledku sabotáže.

Je třeba poznamenat, že specifikovaný útok na vojenská zařízení Rašistů na ně měl ohromující účinek. Od armády až po troufalá média ovládaná Kremlem jsou podle tvrzení všichni ve stavu šoku.

Zdá se, že Moskva nečekala, že se Západ rozhodne převést systémy dlouhého doletu na Ukrajinu. Potvrzují to slova poradce vedoucího Kanceláře prezidenta Ukrajiny Oleksija Arestoviče, který řekl, že takové zničení u okupanta bylo možné kvůli nedostatečné kvalifikaci jejich armády.

  Ruský útok na Cherson: Oběti na životech a poškozená infrastruktura

„Můj přítel dělostřelec takovým cílům říká „jahoda“ – když jsou v prostoru muničního skladu postaveny nákladní vozy s plným palivem. Přes čtyřicet nákladních aut na palivo. To bylo. Přesto jsme ve válce s profánními,“ řekl Arestovič.

Ale Moskva je krutá, celý svět to viděl v Buchovi, Mariupolu, Gostomelu. A metody používané Kremlem k boji daly Spojeným státům a jejich partnerům v Evropě právo dodávat ukrajinské armádě právě takové systémy – agresora je třeba zastavit.

A nyní je jasné, že výhoda se přesunula na stranu civilizace. Moskva ztrácí iniciativu. Pokud bylo zpočátku načasování zachycení Ukrajiny jednoduše „opraveno“, nyní má Kreml jeden cíl – krásně ukončit hru.

I když pojem „krásná“ je zde již nevhodný. Cílem je pravděpodobně jen dostat se ven.

Ukrajina si však nyní vezme, co jí patří, a přinese mír celé Evropě.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com