Ruské rakety zasáhly kanceláře na střední Ukrajině. Zemřelo i dítě

Dvanáct lidí zemřelo při čtvrtečním ruském raketovém úderu na město Vinnycja ve střední části Ukrajiny, informuje agentura Reuters s odvoláním na ukrajinskou Státní službu pro mimořádné události (DSNS).

Mezi mrtvými je dítě, dalších 25 lidí utrpělo zranění, uvedl úřad. Kancelář prezidenta dříve informovala o osmi mrtvých. Podle agentury Unian po úderu ve městě vypukl obrovský požár.

Policejní šéf Ihor Klymenko sdělil, že tři ruské rakety zasáhly kanceláře v centru města a poškodily obytné budovy v okolí. Na místě zasahují hasiči, požár se rozšířil na parkoviště a vzplálo na 50 automobilů, popsal Reuters s odvoláním na policii.

„Jsou tam ranění a mrtví, mezi nimi i malé dítě,“ reagoval na sociální síti Telegram ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. „Rusko každý den ničí civilní obyvatelstvo, zabíjí ukrajinské děti, posílá rakety na civilní objekty. Kde není nic vojenského. Co to je, když ne otevřený teroristický čin?“ poznamenala hlava státu.

„Ukrajina už utrpěla téměř tři tisíce raketových úderů. Dodávky dostatečného množství západních protiraketových systémů už mají dlouhé zpoždění,“ komentovalo útok ukrajinské ministerstvo obrany.

Prohlášení jednotlivých stran konfliktu nelze bezprostředně nezávisle ověřit. Ruské ministerstvo obrany zatím informace ukrajinských úřadů z Vinnycje nekomentovalo. Moskva navzdory množícím se svědectvím a faktům opakovaně popírá, že by cílila na civilisty.

Zdroj: seznamzpravy.cz

  Prigožin: Ruský plán na převzetí východu Ukrajiny může trvat i dva roky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com