Kyjev: V ruské invazi bylo nejméně 18 zdravotníků zabito a přes 50 zraněno

novinky.cz

V důsledku pět měsíců trvající ruské invaze na Ukrajinu bylo nejméně 18 ukrajinských zdravotníků zabito a přes 50 zraněno. Téměř 900 zdravotnických zařízení bylo zničeno nebo poškozeno. Na svém facebookovém účtu to dnes uvedlo ukrajinské ministerstvo zdravotnictví.

„Od 24. února teroristický stát zabil nejméně 18 zdravotnických pracovníků a dalších více než 50 zranil. Nenávratně zničených je 123 zdravotnických zařízení, 746 jich potřebuje opravit. Tyto údaje se mění každý den,“ sdělil ukrajinský resort zdravotnictví na sociální síti.

Moskva navzdory množícím se svědectvím a faktům opakovaně popírá, že by ve své vojenské agresi v sousední zemi cílila na civilisty.

Ukrajinské ministerstvo zároveň píše, že navzdory „cílenému ničení zdravotnické infrastruktury zdravotnický systém funguje a transformuje se podle potřeb“.

Uvádí rovněž, že se zdravotní péčí o obyvatele země pomáhá 17 států, které přijímají ukrajinské pacienty na specializovaných klinikách. Celkem bylo do zahraničí posláno na léčení 1274 Ukrajinců, píše resort. Pro přepravu dětí s s onkologickými onemocněními k léčbě do zahraničí bylo podle něj zorganizováno 17 lékařských konvojů.

ČTK

  Putin je predátor, který se nespokojí se zamrzlým konfliktem, řekl Zelenskyj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com