Koruna oslabila k dolaru a stagnovala k euru, pražská burza rostla

novinky.cz

Česká měna dnes oslabila vůči dolaru a stagnovala k euru. Vyplývá to z údajů na serveru Patria Online. Pražská burza podruhé v řadě rostla, index PX dnes posílil o 0,44 procenta na 1245,71 bodu. Vyplývá to z údajů burzovního webu.

Koruna oslabila k dolaru a stagnovala k euru

Koruna si k 17:00 pohoršila oproti předchozímu závěru k dolaru o 18 haléřů na 24,25 Kč/USD. K euru sice posílila, ale pouze o jeden haléř na 24,59 Kč/EUR.

„Větší pohyby na koruně lze očekávat až příští týden ve čtvrtek 4. srpna, kdy bude zasedání bankovní rady ČNB. Trh toto zasedání napjatě očekává, především s ohledem na to, jakou strategii v boji s inflací zvolí nová bankovní rada pod vedením guvernéra Aleše Michla,“ uvedl analytik Purple Trading Jaroslav Tupý.

Pražská burza podruhé v řadě rostla, dařilo se hlavně akciím ČEZ

Pomohly mu hlavně akcie elektrárenské společnosti ČEZ, dařilo se také Monetě Money Bank. Aktivita na trhu byla nízká.

ČEZ byl dnes jednoznačně nejvíce obchodovaným titulem, jeho cenné papíry obstaraly téměř tři čtvrtiny celkového objemu obchodů na pražském trhu. Zhodnotily zároveň o 2,8 procenta na 1100 korun a smazaly tak pondělní ztráty. „Vývoj ČEZ byl obdobně jako v předchozích dnech poměrně volatilní,“ uvedl makléř Fio banky David Brzek.

Moneta Money Bank si polepšila o 0,6 procenta na 83,80 koruny. Banka ve čtvrtek zveřejní pololetní výsledky. „Moneta bude prvním indikátorem, jak se současné podmínky promítají do domácí bankovního sektoru,“ podotkl Brzek. Komerční banka i Erste Bank výsledky zveřejní příští týden. Oba tituly dnes klesaly. Erste Bank odepsala 1,15 procenta na 601 korun, Komerční banka si pohoršila o 0,08 procenta na 634,50 Kč.

V červeném skončily také akcie technologické společnosti Avast, když zlevnily o 0,74 procenta na 147,30 Kč. „Investoři nadále vyčkávají, jak se britský regulátor postaví k fúzi s NortonLifeLock. Finální rozhodnutí se očekává v následujících týdnech,“ dodal Brzek.

  Vláda se s Lufthansou dohodla na několikamiliardové pomoci

Česká měna dnes oslabila vůči dolaru a stagnovala k euru. Koruna si k 17:00 pohoršila oproti předchozímu závěru k dolaru o 18 haléřů na 24,25 Kč/USD. K euru sice posílila, ale pouze o jeden haléř na 24,59 Kč/EUR. Vyplývá to z údajů na serveru Patria Online.

 

Kurz české měny:

Předchozí závěr Dnes kolem 17:00
Kč/EUR 24,60 24,59
Kč/USD 24,07 24,25

Zdroj: Patria Online

ČTK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com