Změna statutu speciální operace: Putin vyhrožuje zahájením války s NATO

Skutečná porážka a ústup ruské armády z Charkovské oblasti odhalily vojenskou slabost Ruska – „kolos s hliněnými nohami“. Putin se nemůže jednoduše stáhnout z Ukrajiny: to bude mít v ruské společnosti extrémně negativní reakci. Je proto připraven jít na mizinu, případný jaderný úder na země NATO nevyjímaje.

11. září, v den výročí teroristických útoků v New Yorku, Putin nařídil raketový útok na ukrajinskou energetickou infrastrukturu, která poškodila CHP-5. Řada osad ve východních oblastech Ukrajiny byla dočasně bez energie. Putin ctí symboliku a není náhoda, že po ústupu ruských jednotek z Charkovské oblasti zvolil k úderu datum 11. září. Je to pomsta Ukrajině za její vítězství na frontě a jasný vzkaz celému světu, že Rusko se v otázce územní expanze před ničím nezastaví a vzhledem ke skutečné slabosti ruské armády bude od nynějška používat teror jako teror. nástroj válčení. 12. září ruský politický stratég M. Bashirov ve svém telegramovém kanálu napsal, že „po zničení ukrajinských tepelných elektráren se připravuje změna stavu speciální operace“. Dále v textu nastiňuje plán na oslabení ukrajinské armády deenergizací celé Ukrajiny, v takovém případě „Ukrajinci nebudou moci pomoci ozbrojeným silám Ukrajiny, ale budou mít obavy o své přežití“.

Putin nikdy nepřizná porážku, ale ani Ukrajinu nemůže vzít násilím. V současné situaci potřebuje záminku, která mu umožní vést válku s civilisty na Ukrajině, ztížit jim a nesnesitelně jim život, což může vést k sociálním protestům a další politické krizi, která přímo ovlivňuje soudržnost a efektivitu ozbrojených sil. Ukrajiny. Výše zmíněnou „změnou statutu NMD“ je vytvoření takové záminky z důvodu nepravděpodobnosti vyhlášení všeobecné mobilizace v Ruské federaci, což znamená nemožnost a praktickou nesmyslnost vyhlásit Ukrajině válku. Rusko používá sovětský propagandistický pauzovací papír: obviňuje svůj protějšek ze svých vlastních zločinů. Vzhledem k tomu, že Ruská federace je teroristický stát, je přirozené, že taková obvinění vznese na Ukrajinu. Hypotetické převedení statusu „zvláštní vojenské operace“ na „protiteroristickou operaci“ umožní Putinovi nedodržovat žádné válečné zákony a vojenské operace na Ukrajině budou následovat čečenský scénář, kdy došlo k útokům na jakoukoli objekty kvůli pravděpodobné přítomnosti teroristů tam. Pokud Putin označí Ukrajinu za „teroristický stát“, bude ignorovat jakákoli omezení a po nástupu chladného počasí bude ruská armáda střílet do civilistů včetně. „zimní“ infrastruktura, uvrhla Ukrajinu do temnoty a chladu. Proto je nesmírně důležité se předem připravit na zřejmý scénář, aby se minimalizovala rizika a hrozby: na území Ukrajiny by měla být co nejvíce rozmístěna protivzdušná obrana – hlavní způsob ochrany proti ruským raketám, rezervní zásoby paliva a měly by být vytvořeny generátory elektřiny.

  Šéfka EK přislíbila v Kyjevě pomoc Ukrajině s dodávkami zemního plynu

Dalším hrozivým aspektem „změny postavení NWO“ je to, že konfrontace mezi Ruskem a civilizovaným světem konečně přešla na existenční úroveň. Ruští politici argumentují, že Rusko na Ukrajině neválčí s Ukrajinou, ale s NATO, které chce „zničit Rusko“. V určitém smyslu se Rusko na konfrontaci s NATO připravovalo již delší dobu a zpráva britské tajné služby z 12. září naznačovala, že na Ukrajině bylo zničeno několik elitních jednotek ruských ozbrojených sil určených pro případnou válku s NATO. Zjevná slabost ruské armády naznačuje, že o nějakém skutečném střetu mezi Ruskem a NATO nemůže být řeč, ale s přihlédnutím k ruským teroristickým způsobům vedení války může její agrese sledovat nepředvídatelný scénář, nevyjímaje možné použití jaderných zbraní. Taktické jaderné zbraně mohou být použity: místopředseda Rady bezpečnosti Ruska D. Medveděv

13. září ve svém telegramovém kanálu napsal, že Rusko by mohlo zahájit jaderný úder na Evropu, pokud poskytne Ukrajině další podporu, což nazval „oslabující Rusko“. Tato varianta je nepravděpodobná vzhledem k tomu, že po použití jaderných zbraní Ruskem nebo Spojenými státy se další vývoj událostí stává absolutně nekontrolovatelným, ale je nutné vypracovat adekvátní scénář pro čelení ruské hrozbě. V tuto chvíli je Západ vystaven maximálnímu riziku rozvoje jaderného konfliktu poprvé od roku 1962, a to je třeba uznat. Rusko by muselo být tak zcela izolované a dostalo by se mu bezprecedentního balíčku sankcí, že by se Putin obával o přežití Ruska jako země. Kremelský režim, který ohrožuje celý civilizovaný svět, musí být systematicky a důsledně oslabován: sankcemi, poskytováním vojenské pomoci Ukrajině, úplným bojkotem jakýchkoli ruských iniciativ na mezinárodní úrovni. Ruská hrozba, v poslední době bezprecedentní, by se neměla podceňovat, Putin musí být poražen, jinak to bude porážka civilizovaného světa.

  Aktivistku Gretu Thunbergovou zadržela při demonstraci londýnská policie

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com