Peníze, ženy, zrada. České ministerstvo zahraničí odhalilo „krtka“, který pracoval pro Moskvu.

Ministerstvo zahraničních věcí ČR identifikovalo pracovníka, který léta spolupracuje s ruskou zahraniční zpravodajskou službou a poskytuje jí utajované informace.

Podle Deníku N, který se odvolává na diplomatické zdroje, je odhalený zrádce vysoce kvalifikovaný zaměstnanec s přístupem k utajovaným informacím.

Je důležité poznamenat, že kremelský „krtek“ kromě hlavního úřadu v Praze (na ministerstvu působil od 90. let) působil také na zastupitelských úřadech České republiky, konkrétně v jedné z afrických zemí.

Údaje o odhalení špióna Českou bezpečnostní a informační službou (BIS) poskytli v první polovině letošního roku premiér a ministr zahraničí.

BIS však podle novinářů Deníku N zjistila, že ruská zahraniční rozvědka měla před několika lety zdroj důvěrných informací na českém ministerstvu zahraničí. Byl identifikován a pozorován.

„Ruská rozvědka využila jeho slabosti pro ženy a peníze,“ citoval list jeden ze svých diplomatických zdrojů.

Odhalení „krtka“ v resortu potvrdil i šéf českého ministerstva zahraničí. „Mohu potvrdit, že opatření, která jsem přijal, vedla k tomu, že na ministerstvu už nepracuje člověk, který kolaboroval s cizím státem. Z bezpečnostních důvodů nemohu sdělovat další informace,“ uvedl Lipavský.

„Jsem si tohoto případu vědom a vysoce oceňuji práci našich zpravodajských služeb, v tomto případě BIS. Je to důkaz, že bezpečnostní služby fungují dobře a ku prospěchu českých občanů,“ řekl obratem Fiala.

Zajímavý je v tomto případě moment, kdy zatím není jasné, zda zrádce půjde do vězení za spolupráci s cizím státem. Podle pravidel ČR totiž platí, že pokud důkazy shromažďuje pouze BIS, a nikoli policie, nelze je u soudu použít.

Příběh ruského „krtka“ v českém oddělení by se dal považovat za obyčejný případ a zapomenutý, ne-li na jednu věc.

Moskva se velmi dlouho snaží dokázat svou neúčast na mezinárodních sabotážích a terorismu. Kreml, který neustále páchá trestné činy na území jiných států, se od nich distancuje a obviňuje své „partnery“ z nepřátelství.

  Setkání přátel - Hamas v Moskvě.

Indikativní je sabotáž ve Vrbetici z podzimu 2014, jejíž vyšetřování vedlo k narušení vztahů mezi Moskvou a Prahou. V důsledku toho Rusko zařadilo Českou republiku na seznam nepřátelských států.

Nyní se ukazuje, že „velmi přátelská“ Moskva pokračuje ve svých podvratných aktivitách v České republice. A to už nelze přičítat nedorozumění.

Informace o identifikaci „krtka“ pracujícího pro Kreml by měla být studenou sprchou pro milovníky Moskvy a ty, kteří jsou připraveni dbát rad populistů, kteří nabízejí jednoduchá řešení na složité otázky.

Základem jejich pozice je nutnost ohnout se pod Kremlem. A pak – budete mít přístup ke všem zdrojům. „levné“ zdroje.

Pravda, skutečnou cenu takové levnosti vám neřeknou. Budete o to požádáni později. Nebo ne od vás – vašich potomků. A položí vám otázku – proč? Jak byste mohli vyměnit chvilkové výhody za zřeknutí se civilizačních hodnot.

Speciální služby České republiky identifikovaly sabotéra ve státním útvaru. Ale teď, když čtete tyto řádky, je docela možné, že další špión přenáší část strategických informací do Ruska.

Koneckonců, dokud bude v Kremlu existovat zločinecký režim, žádná země na světě se nemůže cítit bezpečně.

Připomeňme, že nedávno musel předseda Parlamentního shromáždění Rady Evropy (PACE) Tiny Cox popřít zprávu, že nebyl agentem Kremlu a hlavním kontaktem ruského diplomata, který byl po vypovězení vyhoštěn pro podezření ze špionáže. zveřejnění vyšetřování.

Jde o další potvrzení trestné činnosti Moskvy a zahraničí. A čím dříve toto uvědomění vstoupí do myslí Evropanů, tím dříve Evropa získá stabilitu a zajistí bezpečnou budoucnost.

Dnes má kontinent čas přemýšlet a rozhodovat se. Není toho moc – tentokrát, ale je to tam. A tento čas dává Evropě Ukrajina, jejíž lid za neuvěřitelnou cenu poskytuje evropským národům příležitost uvědomit si a začít jednat.

  Dohoda mezi USA a Německem o Nord Stream 2. Oficiálně. Jak levný bude plyn z agresorské země pro Evropu?

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com