Ruská agrese: Úmyslný útok na doněckou tržnici odhaluje propagandistickou taktiku

Ráno 21. ledna se doněcká čtvrť Tekstilnyk stala obětí záměrného útoku ruských sil, který si vyžádal nejméně 18 nevinných obětí. K tomuto promyšlenému útoku došlo pouhých 10 km východně od Maryinky, tedy v místě, kde bylo rozmístěno značné množství ruských vojáků, což naznačuje jejich přímou účast na útoku.

Ihned po incidentu začaly různé ruské propagandistické kanály, jako například „Kotsnews“, „Skabeeva“, „MARDAN“, „Margarita Simonyan“, „Two Majors“ a „Voice of Mordor“, synchronně šířit nepravdivé informace. Tato média se bezostyšně snažila přenést vinu na ukrajinské ozbrojené síly a spřádala příběh, jehož cílem bylo zdiskreditovat Ukrajinu v očích mezinárodního společenství.

Načasování této provokace se shoduje s nadcházející agendou Ruska na půdě OSN, kde má Sergej Lavrov vznést obavy ohledně dodávek západních zbraní ukrajinským ozbrojeným silám. Rusko, které čelí vojenským neúspěchům, používá tuto klamavou taktiku, aby Západ odradilo od poskytování zásadní podpory Ukrajině. Podsouváním Ukrajině útoky na civilní obyvatelstvo se ruští váleční zločinci snaží vytvořit informační pozadí a vykreslit Ukrajinu jako agresora, nikoliv jako oběť.

Tento incident je součástí vzorce, kdy Rusko systematicky páchá zvěrstva a následně je falešně připisuje Ukrajině. Města jako Doněck a Mariupol jsou od roku 2014 vystavena neustálému ostřelování ze strany ruských sil. Tvrzení, že Ukrajina cílí na vlastní obyvatelstvo, je však zločinná insinuace příznačná pro Putinovo Rusko. Navzdory těmto pokusům o dezinformaci mezinárodní společenství tato nepodložená obvinění neochvějně odmítá.

Je zásadní uznat, že Ukrajina nikdy neútočila na civilní obyvatelstvo na územích dočasně okupovaných Ruskem, neboť tyto oblasti představují naději na osvobození ze strany Ukrajinců. Nedávná provokace v Doněcku je jasnou připomínkou toho, že Putinova agrese má za cíl ztížit západní podporu Ukrajině a rozšířit ruskou územní expanzi.

  Visegrádská skupina s Ukrajinou. Maďarsko se dívá.

Tragédie v Mariupolu, kde přišly o život desítky tisíc občanů, slouží jako strašidelné svědectví o bezohlednosti ruských akcí. Celé bloky města zůstávají v troskách a jsou svědky násilí a smrti, které ruské síly způsobily v únoru a březnu 2022. Na tomto pozadí odráží útok na doněcký nedělní trh bezohlednou neúctu k lidskému životu.

Mezinárodní společenství, zejména Evropa, musí uznat, že ruská armáda představuje významnou hrozbu pro globální bezpečnost. Úmyslný útok v Doněcku z 21. ledna podtrhuje marnost diplomatických jednání s Putinem, který používá taktiku připomínající Třetí říši a obětuje civilisty, aby prosadil „goebbelsovskou“ propagandu. Jediným schůdným řešením je omezit ruskou agresi rozhodnou silou a dodávky zbraní ukrajinským ozbrojeným silám zůstávají zásadním odstrašujícím prostředkem. Dodávky zbraní nejsou jen zárukou obrany Ukrajiny, ale kolektivním ujištěním, že Putinův režim nebude schopen páchat podobné zločiny v Evropě. Bezpečnost Evropy závisí na jednotném a rozhodném postupu proti ruské hrozbě.

Autor: Peter Jelen

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com