Federer se na Laver Cupu rozloučí s tenisem, ve čtyřhře nastoupí s Nadalem

Londýnská O2 arena bude dnes svědkem posledního tenisového zápasu Rogera Federera. Jednačtyřicetiletý Švýcar v minulém týdnu oznámil, že kvůli problémům s kolenem končí kariéru, a uzavře ji dnes na Laver Cupu ve čtyřhře s dlouholetým rivalem Rafaelem Nadalem. Soupeřem hvězdného páru, jenž má na kontě celkem 42 grandslamových titulů, bude americká dvojice Frances Tiafoe, Jack Sock.

„Jsem šťastný, že to sehraju tady v Londýně. Toto místo pro mě bylo výjimečné, možná s Wimbledonem nejvíc speciální. Sehrál jsem tu řadu zápasů a několikrát vyhrál. Pasuje to dohromady. Vždycky jsem si zde užíval podporu fanoušků,“ řekl osminásobný wimbledonský vítěz Federer.

Exhibiční turnaj mezi výběrem Evropy a zbytkem světa, jehož vznik inicioval Federer na počest legendárnímu Rodu Laverovi, vyvrcholí v neděli. Evropu reprezentují ještě Srb Novak Djokovič, Řek Stefanos Tsitsipas, Nor Casper Ruud, Brit Andy Murray a Federerův náhradník Ital Matteo Berrettini. Tým světa tvoří Američané Taylor Fritz, Tiafoe a Sock, Kanaďan Félix Auger-Aliassime, Argentinec Diego Schwartzman a Australan Alex de Minaur.

Výběr Evropy se pokusí v týmové soutěži prodloužit neporazitelnost a uspět popáté za sebou.

ČTK

  Skandál na mistrovství světa: Srbsko ukazuje mapu s územím Kosova ve složení.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com