Tenista Lehečka si ve Winston-Salemu zahraje poprvé v kariéře o titul

Jiří Lehečka si na turnaji ve Winston-Salemu zahraje o první titul na okruhu ATP v kariéře. Pátý nasazený český tenista nejprve ve čtvrtfinále vyřadil Australana Maxe Purcella 7:6, 6:4, přímo do finále generálky na US Open ho pak bez boje poslalo zranění jeho semifinálového soupeře Sebastiana Kordy.

Jednadvacetiletý Lehečka si finále zahraje poprvé v kariéře. Do cesty se mu postaví vítěz semifinálového duelu mezi turnajovou jedničkou Bornou Čoričem z Chorvatska a šestým nasazeným Argentincem Sebastiánem Báezem.

Proti Purcellovi se Lehečka mohl opřít o svůj servis a ve vyrovnaném duelu si dokázal poradit i s častými výpady soupeře k síti. Postup vybojoval za necelou hodinu a půl těsně před tím, než musel být čtvrtfinálový program v Severní Karolíně přerušen kvůli dešti.

„Jsem ohromně spokojený. Po dvou třísetových duelech je skvělé, že se mi konečně povedlo vyhrát ve dvou, navíc proti soupeři jako je Max,“ řekl Lehečka v rozhovoru na kurtu. „A že jsme skončili před deštěm, to je bonus navíc. Ze svého výkonu mám dneska radost,“ dodal.

Syn českého grandslamového šampiona Petra Kordy z turnaje odstoupil krátce poté, co na kurtu vydřel vítězství 4:6, 6:1, 7:6 nad Francouzem Richardem Gasquetem. Při podklouznutí v polovině třetího setu si poranil kotník a po ošetření po skončení zápasu se rozhodl dál v turnaji nepokračovat.

Výsledky tenisových turnajů

(řazeno podle výše dotace)

Turnaj mužů ve Winston-Salemu v USA

(tvrdý povrch, dotace 850,680 dolarů):

Dvouhra – čtvrtfinále:

Lehečka (5-ČR) – Purcell (Austr.) 7:6 (7:4), 6:4, Čorič (1-Chorv.) – J.M. Cerúndolo (Arg.) 6:3, 6:1, Báez (6-Arg.) – Djere (4-Srb.) 6:3, 6:0.

Semifinále:

Lehečka – Korda (3-USA) bez boje.

 

Turnaj žen v Clevelandu

(tvrdý povrch, dotace 271.363 dolarů):

Dvouhra – čtvrtfinále:

  Dubovská byla dvanáctá ve slalomu v Levi, vyhrála Vlhová

Sorribesová (Šp.) – Stephensová (9-USA) 6:1, 6:3, Mariaová (Něm.) – Fernandezová (Kan.) 6:3, 6:2.

ČTK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com